Farmabedrijf Shire-Movetis wil zijn onderneming in Turnhout sluiten. Daardoor staan 63 banen op de helling. Het management heeft de werknemers op de hoogte gebracht, meldt Shire-Movetis in een persbericht.

"We willen de werknemers van Turnhout bedanken voor de toegewijde inspanningen die zij leveren sinds Movetis in 2010 door Shire werd overgenomen", zegt Roger Adsett, Senior Vice President van Shire Specialty Pharmaceuticals' wereldwijde Gastro-Intestinal Business en voorzitter van de Raad van Bestuur van Shire-Movetis. "We zullen alles in het werk stellen om de betrokken werknemers de noodzakelijke ondersteuning te bieden tijdens deze procedure."

Resolor

De hoofdactiviteiten van de werknemers van Shire-Movetis, een

dochteronderneming van Shire plc, bestaan uit de ondersteuning van Resolor, een behandeling voor chronische constipatie bij vrouwen voor wie laxeermiddelen onvoldoende verlichting bieden, en activiteiten met betrekking tot Research en Development.

Sinds de overname van Movetis door Shire in 2010, wordt de commercialisering van Resolor geconfronteerd met verschillende uitdagingen in Europa, zoals de algemene druk op de markt, op de prijszetting en op de terugbetaling in Europa. Dit heeft ervoor gezorgd dat de inkomsten van Resolor niet voldoen aan de verwachtingen. (Belga/KVDA)

Farmabedrijf Shire-Movetis wil zijn onderneming in Turnhout sluiten. Daardoor staan 63 banen op de helling. Het management heeft de werknemers op de hoogte gebracht, meldt Shire-Movetis in een persbericht. "We willen de werknemers van Turnhout bedanken voor de toegewijde inspanningen die zij leveren sinds Movetis in 2010 door Shire werd overgenomen", zegt Roger Adsett, Senior Vice President van Shire Specialty Pharmaceuticals' wereldwijde Gastro-Intestinal Business en voorzitter van de Raad van Bestuur van Shire-Movetis. "We zullen alles in het werk stellen om de betrokken werknemers de noodzakelijke ondersteuning te bieden tijdens deze procedure." Resolor De hoofdactiviteiten van de werknemers van Shire-Movetis, een dochteronderneming van Shire plc, bestaan uit de ondersteuning van Resolor, een behandeling voor chronische constipatie bij vrouwen voor wie laxeermiddelen onvoldoende verlichting bieden, en activiteiten met betrekking tot Research en Development. Sinds de overname van Movetis door Shire in 2010, wordt de commercialisering van Resolor geconfronteerd met verschillende uitdagingen in Europa, zoals de algemene druk op de markt, op de prijszetting en op de terugbetaling in Europa. Dit heeft ervoor gezorgd dat de inkomsten van Resolor niet voldoen aan de verwachtingen. (Belga/KVDA)