Bij de staalbedrijven Duferco en NLMK in La Louvière wordt als gevolg van een besparingsplan de schaar gezet in ongeveer de helft van het personeelsbestand.

Door een kostenbesparingsplan dreigen 601 van de 1.357 jobs verloren te gaan, aldus de vakbonden. Volgens de bonden worden door het besparingsplan alle afdelingen van de bedrijven getroffen. "Mogelijk worden de cao's (collectieve arbeidsovereenkomst) ter discussie gesteld en kan er aan de lonen geraakt worden," zegt Manu Morais van de socialistische bediendebond SETCa.

Volgens Jean-Marie Hoslet van de christelijke bond ACV-CSC Metea komt door de ontslagronde de toekomst van meer dan 600 gezinnen in gevaar.

Beide staalbedrijven kondigden vorige week aan dat er aan een kostenbesparingsplan werd gewerkt. Volgens de directies van beide staalbedrijven zijn de ingrepen noodzakelijk door de moeilijke omstandigheden in de staalnijverheid.

In een reactie heeft de directie meegedeeld dat de activiteiten in La Louvière worden voortgezet. "Een kostenvermindering is echter onvermijdbaar geworden voor het voortbestaan," luidt het. De directies voegen eraan toe dat ze de vakbonden donderdag verschillende pistes hebben voorgelegd om het behoud van de activiteiten te verzekeren. (Belga/BO)

Bij de staalbedrijven Duferco en NLMK in La Louvière wordt als gevolg van een besparingsplan de schaar gezet in ongeveer de helft van het personeelsbestand.Door een kostenbesparingsplan dreigen 601 van de 1.357 jobs verloren te gaan, aldus de vakbonden. Volgens de bonden worden door het besparingsplan alle afdelingen van de bedrijven getroffen. "Mogelijk worden de cao's (collectieve arbeidsovereenkomst) ter discussie gesteld en kan er aan de lonen geraakt worden," zegt Manu Morais van de socialistische bediendebond SETCa. Volgens Jean-Marie Hoslet van de christelijke bond ACV-CSC Metea komt door de ontslagronde de toekomst van meer dan 600 gezinnen in gevaar. Beide staalbedrijven kondigden vorige week aan dat er aan een kostenbesparingsplan werd gewerkt. Volgens de directies van beide staalbedrijven zijn de ingrepen noodzakelijk door de moeilijke omstandigheden in de staalnijverheid. In een reactie heeft de directie meegedeeld dat de activiteiten in La Louvière worden voortgezet. "Een kostenvermindering is echter onvermijdbaar geworden voor het voortbestaan," luidt het. De directies voegen eraan toe dat ze de vakbonden donderdag verschillende pistes hebben voorgelegd om het behoud van de activiteiten te verzekeren. (Belga/BO)