Tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij cosmeticabedrijf Estée Lauder in Oevel (Westerlo) werd maandag aangekondigd dat 60 jobs worden geschrapt om die te verhuizen naar Zwitserland. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het gaat concreet om 20 bedienden, 34 kaderleden en 6 managers.

Eerder was sprake van 54 jobs, maar dat getal werd bijgesteld omdat de directie naar verluidt 6 managers vergat mee te delen. De beslissing komt volgens vakbondssecretaris Stan Hens (BBTK) vanuit de hoofdzetel in New York.

De cosmeticareus wil centraliseren in Zwitserland. De directie zou maandag hebben gezegd dat de getroffen personeelsleden niet worden ontslagen, maar dat ze mee mogen verhuizen, een voorstel dat volgens Hens 'uiteraard zeer onrealistisch is'.

De bonden wilden het antwoord op 77 vragen om meer duidelijkheid over het lot van de betrokken personeelsleden te krijgen.

Mogelijk wordt op 24 oktober gestart met het overleg over een sociaal plan. Bij Estée Lauder in Oevel, waar voorlopig niemand bereikbaar was voor commentaar, werken zo'n 900 mensen, waarvan 372 bedienden en 528 arbeiders. (Belga/BO)

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad bij cosmeticabedrijf Estée Lauder in Oevel (Westerlo) werd maandag aangekondigd dat 60 jobs worden geschrapt om die te verhuizen naar Zwitserland. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het gaat concreet om 20 bedienden, 34 kaderleden en 6 managers. Eerder was sprake van 54 jobs, maar dat getal werd bijgesteld omdat de directie naar verluidt 6 managers vergat mee te delen. De beslissing komt volgens vakbondssecretaris Stan Hens (BBTK) vanuit de hoofdzetel in New York. De cosmeticareus wil centraliseren in Zwitserland. De directie zou maandag hebben gezegd dat de getroffen personeelsleden niet worden ontslagen, maar dat ze mee mogen verhuizen, een voorstel dat volgens Hens 'uiteraard zeer onrealistisch is'. De bonden wilden het antwoord op 77 vragen om meer duidelijkheid over het lot van de betrokken personeelsleden te krijgen. Mogelijk wordt op 24 oktober gestart met het overleg over een sociaal plan. Bij Estée Lauder in Oevel, waar voorlopig niemand bereikbaar was voor commentaar, werken zo'n 900 mensen, waarvan 372 bedienden en 528 arbeiders. (Belga/BO)