ING kon de voorbije maanden profiteren van de hogere vraag naar kredieten en de stijging van deposito's. De hogere volumes compenseerden de lagere marges. Het kredietvolume steeg met 2,2 miljard euro of 6 procent tegenover vorig jaar. Bij de hypothecaire leningen was er een groei met 9 procent. Maar ook de ondernemingskredieten kenden een positieve evolutie.

ING-topman Erik Dralans: "voor het eerst sinds maanden zien we een toename van het aantal dossiers bij kmo's. Dit lijkt een eerste indicatie dat de economie licht herneemt". Daarnaast blijft de Belg één van de beste spaarders: de deposito's groeiden met zo'n 3 miljard euro (+4 procent), vooral dankzij het spaarboekje. ING verwijst naar het succes van haar onlinemodel, dat dit jaar uitgebreid wordt naar de bedrijfsklanten.

Ook op het vlak van kredietverliezen kon de bank, net als haar sectorgenoten, een verbetering optekenen. Maar er is nog voorzichtigheid geboden, in het bijzonder bij kmo's en particulieren, waarschuwde Dralans.

ING gaat dit jaar verder aanwerven: een duizendtal mensen van wie er al ongeveer twee derde werd binnengehaald. Het gaat vooral om IT-profielen, die moeilijk te vinden zijn, aldus Dralans. Nagenoeg evenveel mensen verlaten de bank dit jaar via natuurlijke weg.

ING kon de voorbije maanden profiteren van de hogere vraag naar kredieten en de stijging van deposito's. De hogere volumes compenseerden de lagere marges. Het kredietvolume steeg met 2,2 miljard euro of 6 procent tegenover vorig jaar. Bij de hypothecaire leningen was er een groei met 9 procent. Maar ook de ondernemingskredieten kenden een positieve evolutie. ING-topman Erik Dralans: "voor het eerst sinds maanden zien we een toename van het aantal dossiers bij kmo's. Dit lijkt een eerste indicatie dat de economie licht herneemt". Daarnaast blijft de Belg één van de beste spaarders: de deposito's groeiden met zo'n 3 miljard euro (+4 procent), vooral dankzij het spaarboekje. ING verwijst naar het succes van haar onlinemodel, dat dit jaar uitgebreid wordt naar de bedrijfsklanten. Ook op het vlak van kredietverliezen kon de bank, net als haar sectorgenoten, een verbetering optekenen. Maar er is nog voorzichtigheid geboden, in het bijzonder bij kmo's en particulieren, waarschuwde Dralans. ING gaat dit jaar verder aanwerven: een duizendtal mensen van wie er al ongeveer twee derde werd binnengehaald. Het gaat vooral om IT-profielen, die moeilijk te vinden zijn, aldus Dralans. Nagenoeg evenveel mensen verlaten de bank dit jaar via natuurlijke weg.