Het Nieuwpoortse Brusselle Enterprises, designer en fabrikant van dekwerktuigen en stuurinrichingen voor schepen, heeft de boeken neergelegd. Dat communiceren de vakbonden maandagavond na een personeelsvergadering. Een vijftigtal werknemers dreigt zijn job te verliezen.

De werknemers kregen maandag van de directie te horen dat de boeken neergelegd worden. Een maandenlange inspanning om nog een overnemer te vinden heeft nog niets opgeleverd, en het bedrijf wacht nu de aanstelling van de curator en het vonnis van de rechtbank van koophandel af.

"Brusselle Enterprises had het de jongste maanden moeilijk om het orderboek gevuld te krijgen. De economische crisis ligt aan de basis, zowel bij Brusselle als bij de bedrijven en klanten die de orders moeten plaatsen", zegt Marc Vandenberghe van ACV Metea.

Het vakbondsfront van ACV en ABVV meldt dat de werknemers opgevangen worden en dat de vakbond hen zal begeleiden in de schuldvordering, de werkloosheidsdossiers en advies in de loopbaanbegeleiding. De lonen zijn wel tot op heden volledig uitbetaald.

Brusselle kent een rijke traditie. Het bedrijf werd opgericht in 1929 en geniet naambekendheid in de hele wereld als een van de specialisten in het maken van dekwerktuigen en stuurinrichtingen voor alle types van schepen. De vakbonden noemen het verlies van dit bedrijf daarom een slag voor de metaalindustrie in de kustregio. (Belga/BO)

Het Nieuwpoortse Brusselle Enterprises, designer en fabrikant van dekwerktuigen en stuurinrichingen voor schepen, heeft de boeken neergelegd. Dat communiceren de vakbonden maandagavond na een personeelsvergadering. Een vijftigtal werknemers dreigt zijn job te verliezen. De werknemers kregen maandag van de directie te horen dat de boeken neergelegd worden. Een maandenlange inspanning om nog een overnemer te vinden heeft nog niets opgeleverd, en het bedrijf wacht nu de aanstelling van de curator en het vonnis van de rechtbank van koophandel af. "Brusselle Enterprises had het de jongste maanden moeilijk om het orderboek gevuld te krijgen. De economische crisis ligt aan de basis, zowel bij Brusselle als bij de bedrijven en klanten die de orders moeten plaatsen", zegt Marc Vandenberghe van ACV Metea. Het vakbondsfront van ACV en ABVV meldt dat de werknemers opgevangen worden en dat de vakbond hen zal begeleiden in de schuldvordering, de werkloosheidsdossiers en advies in de loopbaanbegeleiding. De lonen zijn wel tot op heden volledig uitbetaald. Brusselle kent een rijke traditie. Het bedrijf werd opgericht in 1929 en geniet naambekendheid in de hele wereld als een van de specialisten in het maken van dekwerktuigen en stuurinrichtingen voor alle types van schepen. De vakbonden noemen het verlies van dit bedrijf daarom een slag voor de metaalindustrie in de kustregio. (Belga/BO)