Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven over de fusie en die het persagentschap Bloomberg kon inkijken.

Volgens de fusiedocumenten zal de jobafbouw geleidelijk gebeuren, verspreid over een periode van drie jaar na afronding van de fusie.

De omvang van de afbouw voor de verschillende locaties is nog niet duidelijk, aldus de brouwer. Volgens Bloomberg gaat het om 5.500 banen. Het persbureau baseert zich daarvoor op anonieme bronnen dicht bij het dossier.

Bonden niet verrast

De vakbonden reageren alvast niet verrast. "Het is het eerste wat ik ervan hoor, maar het is wat we op termijn vrezen", zegt Kris Croonenborghs van ABVV Horval. "Deze overname gaat heel veel geld kosten. Men gaat kosten zoeken om te snijden en te herstructureren".

Op een ondernemingsraad vrijdag werd bevestigd dat er geen impact op de productie in België volgt. "Er zijn geen synergieën in België en Europa qua productie. Bovendien is in het verleden al zwaar ingehakt op het personeelsbestand. We zitten nu al aan het minimum, en eronder", aldus ACV-secretaris Kris Vanautgaerden.

Op de ondernemingsraad werd ook bevestigd dat het Europese hoofdkwartier in Leuven blijft. Daar is wel een kleine impact te verwachten voor enkele coördinerende functies, met 24 banen in het vizier.

"Voor de helft daarvan is er al een interne oplossing." Wel vreest de vakbond op termijn nieuwe saneringen na de fusie, in het bijzonder bij de ondersteunende diensten. Vanautgaerden denkt dan vooral aan de logistieke diensten in ons land.

(Belga/BO)

Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven over de fusie en die het persagentschap Bloomberg kon inkijken. Volgens de fusiedocumenten zal de jobafbouw geleidelijk gebeuren, verspreid over een periode van drie jaar na afronding van de fusie. De omvang van de afbouw voor de verschillende locaties is nog niet duidelijk, aldus de brouwer. Volgens Bloomberg gaat het om 5.500 banen. Het persbureau baseert zich daarvoor op anonieme bronnen dicht bij het dossier. De vakbonden reageren alvast niet verrast. "Het is het eerste wat ik ervan hoor, maar het is wat we op termijn vrezen", zegt Kris Croonenborghs van ABVV Horval. "Deze overname gaat heel veel geld kosten. Men gaat kosten zoeken om te snijden en te herstructureren". Op een ondernemingsraad vrijdag werd bevestigd dat er geen impact op de productie in België volgt. "Er zijn geen synergieën in België en Europa qua productie. Bovendien is in het verleden al zwaar ingehakt op het personeelsbestand. We zitten nu al aan het minimum, en eronder", aldus ACV-secretaris Kris Vanautgaerden. Op de ondernemingsraad werd ook bevestigd dat het Europese hoofdkwartier in Leuven blijft. Daar is wel een kleine impact te verwachten voor enkele coördinerende functies, met 24 banen in het vizier. "Voor de helft daarvan is er al een interne oplossing." Wel vreest de vakbond op termijn nieuwe saneringen na de fusie, in het bijzonder bij de ondersteunende diensten. Vanautgaerden denkt dan vooral aan de logistieke diensten in ons land. (Belga/BO)