Dat werd maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Concreet zou de functie van 23 bedienden en 76 arbeiders sneuvelen. Het jobverlies is hiermee groter dan de vakbonden hadden verwacht. Uit protest gaan ze maandag vanaf 14 uur voor 48 uur het werk neer te leggen.

"We willen in de eerste plaats een signaal geven aan de directie", verklaarde de vakbondsafgevaardigde.

De directie bevestigde maandag dat een deel van de productie in Halle, zoals Mignonettes, Bouchées en Chokotoff, naar andere productiecentra van de groep zullen worden overgebracht.

De Kraft Foodsfabriek in Halle wordt erkend als strategische fabriek voor de productie van Côte d'Or-chocolade. "Niet-kernproducten worden overgebracht naar andere Europese productiecentra binnen het chocoladenetwerk van Kraft Foods", staat in een persbericht van de directie.

Ze wijst erop dat de markt van Côte d'Or-producten groeit, "en dat biedt voor de fabriek in Halle kansen op lange termijn".

Door de verhuis van een deel van de productie, verdwijnen mogelijk 99 jobs. De directie zegt alle mogelijkheden te willen onderzoeken om het aantal ontslagen tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld via vrijwillig vertrek. (Belga)

Dat werd maandag bekendgemaakt op een ondernemingsraad. Concreet zou de functie van 23 bedienden en 76 arbeiders sneuvelen. Het jobverlies is hiermee groter dan de vakbonden hadden verwacht. Uit protest gaan ze maandag vanaf 14 uur voor 48 uur het werk neer te leggen. "We willen in de eerste plaats een signaal geven aan de directie", verklaarde de vakbondsafgevaardigde. De directie bevestigde maandag dat een deel van de productie in Halle, zoals Mignonettes, Bouchées en Chokotoff, naar andere productiecentra van de groep zullen worden overgebracht. De Kraft Foodsfabriek in Halle wordt erkend als strategische fabriek voor de productie van Côte d'Or-chocolade. "Niet-kernproducten worden overgebracht naar andere Europese productiecentra binnen het chocoladenetwerk van Kraft Foods", staat in een persbericht van de directie. Ze wijst erop dat de markt van Côte d'Or-producten groeit, "en dat biedt voor de fabriek in Halle kansen op lange termijn". Door de verhuis van een deel van de productie, verdwijnen mogelijk 99 jobs. De directie zegt alle mogelijkheden te willen onderzoeken om het aantal ontslagen tot een minimum te beperken, bijvoorbeeld via vrijwillig vertrek. (Belga)