370 banen op de tocht bij Makro

© belga

Er is een omvangrijke herstructurering op til bij winkelketen Makro Cash & Carry Belgium, onderdeel van het Duitse Metro. Mogelijk verliezen 370 van de 3.300 werknemers hun baan. Dat meldt het bedrijf in een persbericht, nadat het personeel werd ingelicht tijdens een bijzondere ondernemingsraad.

“Het betreft een reeks maatregelen die erop gericht zijn de commerciële slagkracht van het bedrijf te versterken en de kostenstructuur te verbeteren, met het oog op een duurzame toekomst voor Makro Cash & Carry in België”, luidt het in het persbericht.

Volgens de directie merkt de groep de jongste jaren een veranderend consumentengedrag – met de opkomst van onlinewinkelen -, de vraag naar meer service en comfort en een vlotte mobiliteit. Ook de economische crisis woog op de resultaten van Makro in ons land.

Het herstructureringsplan bestaat onder meer in een nieuw winkelconcept en een centralisatie van de overkoepelende diensten, zoals de boekhouding of het callcenter.

Het management dringt aan op constructief overleg met de vakbonden ‘teneinde zoveel mogelijk gedwongen ontslagen te vermijden’. De onderhandelingen met de bonden vinden plaats in het kader van de procedure-Renault.

Makro opende zijn eerste winkel in 1970 in Deurne. De groep telt nog zes winkels in ons land: in Alleur, Deurne, Eke, Lodelinsart, Machelen en Sint-Pieters-Leeuw. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content