De 296 banen zouden verspreid over de komende 2 jaar sneuvelen. Daarbij zouden 256 arbeiders en 40 bedienden hun huidige baan verliezen. Bij Duracell in Aarschot werken momenteel - de tijdelijke contracten niet meegerekend - ongeveer 750 mensen. De directie wil er 450 overhouden en verwacht gedwongen ontslagen te kunnen vermijden.

Duracell wil enerzijds de productie van enkele batterijen waarvan de vraag terugloopt, verhuizen naar andere vestigingen. Daarnaast wordt fors geïnvesteerd in de modernisering van de productie van de AA- en AAA-batterijen waarvan de verkoop, onder meer door toepassingen in bijvoorbeeld de LED verlichting, sterk in de lift zit.

Volgens de vakbonden worden ook de finishing- en de metalafdeling, waarin de batterijen afgewerkt worden, naar elders verhuisd.
(Belga/BO)

De 296 banen zouden verspreid over de komende 2 jaar sneuvelen. Daarbij zouden 256 arbeiders en 40 bedienden hun huidige baan verliezen. Bij Duracell in Aarschot werken momenteel - de tijdelijke contracten niet meegerekend - ongeveer 750 mensen. De directie wil er 450 overhouden en verwacht gedwongen ontslagen te kunnen vermijden. Duracell wil enerzijds de productie van enkele batterijen waarvan de vraag terugloopt, verhuizen naar andere vestigingen. Daarnaast wordt fors geïnvesteerd in de modernisering van de productie van de AA- en AAA-batterijen waarvan de verkoop, onder meer door toepassingen in bijvoorbeeld de LED verlichting, sterk in de lift zit.Volgens de vakbonden worden ook de finishing- en de metalafdeling, waarin de batterijen afgewerkt worden, naar elders verhuisd. (Belga/BO)