Maar liefst 21,6 miljoen reizigers vonden vorig jaar hun weg naar Brussels Airport. Het kleine broertje van de luchthaven, BSCA kreeg 6,4 miljoen bezoekers over de vloer. De CEO van BSCA, Jean-Jacques Cloquet is best tevreden over de resultaten omdat in 2013 bekend raakte dat Ryanair drie vliegtuigen van Charleroi naar Zaventem zou delokaliseren.

"Samen met het personeel hebben we onze processen aangepast om de impact van die aankondiging zoveel mogelijk in te perken", zei de CEO van BSCA, Jean-Jacques Cloquet onlangs in een persbericht.

De luchthaven kon het verlies beperken tot 5 procent, wat overeenstemt met 350 000 passagiers. Oorspronkelijk vreesde Cloquet dat Brussels South Charleroi Airport 11 procent van haar passagiersaantal zou verliezen.

Rooskleurige toekomst

Voor Brussels Airport ziet de toekomst er rooskleurig uit. Topman Arnaud Feist verwacht dat het aantal reizigers jaarlijks met 2 à 3 procent zal toenemen en dat de komende tien jaar.

"We hebben de groei niet enkel te danken aan Ryanair, maar ook aan alle andere segmenten", aldus Feist. Daarenboven rekent hij er op dat de luchthaven het komend decenium 10 000 banen zal creëren. (NS)

Maar liefst 21,6 miljoen reizigers vonden vorig jaar hun weg naar Brussels Airport. Het kleine broertje van de luchthaven, BSCA kreeg 6,4 miljoen bezoekers over de vloer. De CEO van BSCA, Jean-Jacques Cloquet is best tevreden over de resultaten omdat in 2013 bekend raakte dat Ryanair drie vliegtuigen van Charleroi naar Zaventem zou delokaliseren.De luchthaven kon het verlies beperken tot 5 procent, wat overeenstemt met 350 000 passagiers. Oorspronkelijk vreesde Cloquet dat Brussels South Charleroi Airport 11 procent van haar passagiersaantal zou verliezen.Voor Brussels Airport ziet de toekomst er rooskleurig uit. Topman Arnaud Feist verwacht dat het aantal reizigers jaarlijks met 2 à 3 procent zal toenemen en dat de komende tien jaar. "We hebben de groei niet enkel te danken aan Ryanair, maar ook aan alle andere segmenten", aldus Feist. Daarenboven rekent hij er op dat de luchthaven het komend decenium 10 000 banen zal creëren. (NS)