Als HP de ontslagronde doorzet verdwijnt 8 procent van het personeelsbestand dat 324.000 medewerkers telt. Het nieuws komt niet van het bedrijf zelf, maar van bronnen die het persagentschap Reuters citeert.

Hewlett-Packard is actief als producent van personal computers en printers en verkoopt een breed scala IT-diensten. Het computerbedrijf lijdt onder de slinkende vraag binnen die markt waardoor de winstgevendheid onder druk komt te staan.

Van de 25.000 banen zouden er 10.000 tot 15.000 sneuvelen bij de dienstengroep voor bedrijven. Het schrappen van 18.000 banen kan volgens analisten resulteren in een kostenbesparing van 1,2 miljard dollar.

HP wordt sinds september 2011 geleid door Meg Whitman. De nieuwe CEO zoekt uitwegen om de groeivertraging te keren. De verkoop van pc's valt fors terug nu consumenten de voorkeur geven aan tablets, zoals de iPad van Apple.

HP maakt volgende week kwartaalresultaten bekend. Dan wordt de herstructureringsronde mogelijk officieel meegedeeld. (Belga/BO)

Als HP de ontslagronde doorzet verdwijnt 8 procent van het personeelsbestand dat 324.000 medewerkers telt. Het nieuws komt niet van het bedrijf zelf, maar van bronnen die het persagentschap Reuters citeert.Hewlett-Packard is actief als producent van personal computers en printers en verkoopt een breed scala IT-diensten. Het computerbedrijf lijdt onder de slinkende vraag binnen die markt waardoor de winstgevendheid onder druk komt te staan.Van de 25.000 banen zouden er 10.000 tot 15.000 sneuvelen bij de dienstengroep voor bedrijven. Het schrappen van 18.000 banen kan volgens analisten resulteren in een kostenbesparing van 1,2 miljard dollar. HP wordt sinds september 2011 geleid door Meg Whitman. De nieuwe CEO zoekt uitwegen om de groeivertraging te keren. De verkoop van pc's valt fors terug nu consumenten de voorkeur geven aan tablets, zoals de iPad van Apple.HP maakt volgende week kwartaalresultaten bekend. Dan wordt de herstructureringsronde mogelijk officieel meegedeeld. (Belga/BO)