Dat heeft Belgocontrol maandag bekendgemaakt. Belgocontrol hoopt dat het de actie dinsdagochtend tijdens een bijeenkomst met de vakbonden nog kan vermijden.

"Dit wil zeggen dat het gehele Belgische burgerlijke luchtruim tijdens deze periode (van dinsdag 14.00 uur tot woensdag 14.00 uur) gesloten zal zijn, met inbegrip van alle Belgische luchthavens, wat een negatieve impact zal hebben op alle vluchten", luidt het in de mededeling van Belgocontrol.

"De directie van het bedrijf ontving geen enkele informatie over de mogelijke eisen van de luchtverkeersleiders en heeft daarom meteen contact opgenomen met de vakorganisaties", benadrukt Belgocontrol nog.

Dinsdagochtend om 10.00 uur staat een vergadering tussen directie en vakbonden gepland. Belgocontrol hoopt dat daar een actie kan vermeden worden.

Belgocontrol raadt alle passagiers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om de eventuele impact op hun vlucht te kennen.

Dat heeft Belgocontrol maandag bekendgemaakt. Belgocontrol hoopt dat het de actie dinsdagochtend tijdens een bijeenkomst met de vakbonden nog kan vermijden. "Dit wil zeggen dat het gehele Belgische burgerlijke luchtruim tijdens deze periode (van dinsdag 14.00 uur tot woensdag 14.00 uur) gesloten zal zijn, met inbegrip van alle Belgische luchthavens, wat een negatieve impact zal hebben op alle vluchten", luidt het in de mededeling van Belgocontrol. "De directie van het bedrijf ontving geen enkele informatie over de mogelijke eisen van de luchtverkeersleiders en heeft daarom meteen contact opgenomen met de vakorganisaties", benadrukt Belgocontrol nog. Dinsdagochtend om 10.00 uur staat een vergadering tussen directie en vakbonden gepland. Belgocontrol hoopt dat daar een actie kan vermeden worden. Belgocontrol raadt alle passagiers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om de eventuele impact op hun vlucht te kennen.