Bij Philips in Turnhout verdwijnen 218 van de ongeveer 1.600 banen. Het gaat om 156 arbeiders, en 62 bedienden en kaderleden. Dat is bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad.

De ontslagen komen bovenop de eerdere ontslagen van de herstructering, die eind mei aangekondigd werd en 136 bedienden hun baan kostte.

Toen werd bekendgemaakt dat 136 bedienden hun baan zouden verliezen. In september maakte de electronicagroep bekend wereldwijd 2.200 banen te zullen schrappen, voornamelijk bij de afdeling Healthcare en de verlichtingsdivisie. Dat veroorzaakte toen grote onrust bij het personeel in de vestiging van Turnhout. Philips in Turnhout behoort tot de verlichtingsdivisie. (Belga/EE)

Bij Philips in Turnhout verdwijnen 218 van de ongeveer 1.600 banen. Het gaat om 156 arbeiders, en 62 bedienden en kaderleden. Dat is bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad. De ontslagen komen bovenop de eerdere ontslagen van de herstructering, die eind mei aangekondigd werd en 136 bedienden hun baan kostte. Toen werd bekendgemaakt dat 136 bedienden hun baan zouden verliezen. In september maakte de electronicagroep bekend wereldwijd 2.200 banen te zullen schrappen, voornamelijk bij de afdeling Healthcare en de verlichtingsdivisie. Dat veroorzaakte toen grote onrust bij het personeel in de vestiging van Turnhout. Philips in Turnhout behoort tot de verlichtingsdivisie. (Belga/EE)