Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

Sinds 2006 worden jaarlijks gemiddeld voor 25 à 31 miljard euro Belgische deals gesloten. Dat wil niet zeggen dat er weinig deals zijn, er waren het afgelopen jaar veel kleine en middelgrote transacties.

Eén evolutie valt op. Vorig jaar vloeiden nog heel wat topdeals voort uit de financiële crisis. Dit jaar zijn dat soort transacties niet meer te bespeuren.

De Belgische top 10 is goed voor een bedrag van 16,3 miljard euro of 63 procent van het totale bedrag over 2014. Dat is nagenoeg dezelfde verhouding als het jaar voordien.

Top 3

De grootste Belgische deal van het jaar staat op naam van AB InBev, dat begin dit jaar zijn Zuid-Koreaanse sectorgenoot terugkocht van het investeringsfonds KKR voor 4,3 miljard euro.

De verkoop van Omega Pharma aan de Iers-Amerikaanse groep Perrigo (3,6 miljard) was de tweede deal, en de overname van de chemische groep Taminco door het Amerikaanse Eastman Chemical (2,2 miljard) kwam op de derde plaats.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.Sinds 2006 worden jaarlijks gemiddeld voor 25 à 31 miljard euro Belgische deals gesloten. Dat wil niet zeggen dat er weinig deals zijn, er waren het afgelopen jaar veel kleine en middelgrote transacties. Eén evolutie valt op. Vorig jaar vloeiden nog heel wat topdeals voort uit de financiële crisis. Dit jaar zijn dat soort transacties niet meer te bespeuren. De Belgische top 10 is goed voor een bedrag van 16,3 miljard euro of 63 procent van het totale bedrag over 2014. Dat is nagenoeg dezelfde verhouding als het jaar voordien. De grootste Belgische deal van het jaar staat op naam van AB InBev, dat begin dit jaar zijn Zuid-Koreaanse sectorgenoot terugkocht van het investeringsfonds KKR voor 4,3 miljard euro.De verkoop van Omega Pharma aan de Iers-Amerikaanse groep Perrigo (3,6 miljard) was de tweede deal, en de overname van de chemische groep Taminco door het Amerikaanse Eastman Chemical (2,2 miljard) kwam op de derde plaats.(Belga/RR)