Dat verklaarde general manager Jens Holtinger dinsdagmorgen bij de voorstelling van de toekomstplannen.

Volvo Europe Trucks voert zijn productiecapaciteit voor zware vrachtwagens na het zomerverlof op van 128 per dag tot 144, het hoogste niveau ooit in een tweeploegenstelsel in de fabriek. Vanaf juni worden ook 100 hybride trucks gebouwd.

Ook vast contract voor 200 tijdelijke werknemers

De stijgende vraag naar trucks op de globale vrachtwagenmarkt zorgt voor een meervraag naar Volvo-trucks", aldus Holtinger. "Daarnaast blijkt de FMX, een vrachtwagen om in zware omstandigheden van het bouwsegment te functioneren, succesvol."

Daarom zoekt het bedrijf 200 extra operatoren voor de eindassemblage en het aankleden van cabines. "We zijn vooral op zoek naar technisch opgeleide medewerkers of kandidaten met ervaring in een productieomgeving, want anders dan in de autoassemblage zijn vrachtwagens geen standaardproducten." Daarnaast zoekt het bedrijf ook technici en ingenieurs. Daarnaast krijgen 200 tijdelijke werknemers een vast contract.

Nieuwe aanwervingen gevolg van investeringen

Holtinger zegt ook dat de aanwervingen het gevolg zijn van 25 miljoen euro investeringen vorig jaar. Die leidde tot een vergroting van de assemblagehal met 4.000 vierkante meter en een uitbreiding van de cabine-afdeling.

Een uitbreiding van een twee- naar drieploegenstelsel is nog niet aan de orde. De tewerkstelling, 3.458 werknemers in december 2010 voor de groep, steeg vorig jaar met 500 werknemers ten opzichte van 2009.

Volvo Cars

Bij Volvo Cars in Gent stijgt de productie vanaf mei met 280 extra auto's per week tot ruim 6.000. Verwacht wordt dat de vraag verder stijgt en het productierecord van 2005 (258.000 auto's) wordt geëvenaard. Begin maart kondigde Volvo Cars Gent aan dat het 400 extra werknemers zocht voor een productiestijging. De stijging komt vooral voor bij de grotere wagens S60 en XC60, maar ook de kleinere modellen C30, S40 en V50 doen het goed.

Dat verklaarde general manager Jens Holtinger dinsdagmorgen bij de voorstelling van de toekomstplannen. Volvo Europe Trucks voert zijn productiecapaciteit voor zware vrachtwagens na het zomerverlof op van 128 per dag tot 144, het hoogste niveau ooit in een tweeploegenstelsel in de fabriek. Vanaf juni worden ook 100 hybride trucks gebouwd. Ook vast contract voor 200 tijdelijke werknemers De stijgende vraag naar trucks op de globale vrachtwagenmarkt zorgt voor een meervraag naar Volvo-trucks", aldus Holtinger. "Daarnaast blijkt de FMX, een vrachtwagen om in zware omstandigheden van het bouwsegment te functioneren, succesvol." Daarom zoekt het bedrijf 200 extra operatoren voor de eindassemblage en het aankleden van cabines. "We zijn vooral op zoek naar technisch opgeleide medewerkers of kandidaten met ervaring in een productieomgeving, want anders dan in de autoassemblage zijn vrachtwagens geen standaardproducten." Daarnaast zoekt het bedrijf ook technici en ingenieurs. Daarnaast krijgen 200 tijdelijke werknemers een vast contract. Nieuwe aanwervingen gevolg van investeringen Holtinger zegt ook dat de aanwervingen het gevolg zijn van 25 miljoen euro investeringen vorig jaar. Die leidde tot een vergroting van de assemblagehal met 4.000 vierkante meter en een uitbreiding van de cabine-afdeling. Een uitbreiding van een twee- naar drieploegenstelsel is nog niet aan de orde. De tewerkstelling, 3.458 werknemers in december 2010 voor de groep, steeg vorig jaar met 500 werknemers ten opzichte van 2009. Volvo CarsBij Volvo Cars in Gent stijgt de productie vanaf mei met 280 extra auto's per week tot ruim 6.000. Verwacht wordt dat de vraag verder stijgt en het productierecord van 2005 (258.000 auto's) wordt geëvenaard. Begin maart kondigde Volvo Cars Gent aan dat het 400 extra werknemers zocht voor een productiestijging. De stijging komt vooral voor bij de grotere wagens S60 en XC60, maar ook de kleinere modellen C30, S40 en V50 doen het goed.