Het was de socialistische vakbond BBTK die woensdag de kat de bel aanbond. De vakbond besliste twee cao's over werkzekerheid en arbeidstijdverlenging (waarbij elke dag 12 minuten langer moet worden gewerkt) uiteindelijk toch te ondertekenen.

Eerder weigerde de vakbond de cao's te ondertekenen, omdat beide cao's gekoppeld waren. Maar, aldus de vakbond, daar is verandering in gekomen. Als niet wordt getekend, dreigen immers duizend gedwongen ontslagen. CEO Max Jadot kondigde deze week namelijk al aan dat duizend jobs in gevaar zijn bij de bank, bevestigen meerdere vakbondsbronnen. Dat is vooral het geval bij de kantoren en de ondersteunende diensten.

In totaal zouden de komende drie jaar 2.500 mensen de bank verlaten, maar dat kan grotendeels gebeuren via natuurlijke afvloeiingen.

Voor duizend werknemers dient evenwel naar een andere oplossing te worden gezocht. Door het ondertekenen van de cao's kan er bijvoorbeeld een oplossing worden gevonden in een sociaal plan, waarin een uitstapregeling voor oudere werknemers wordt voorzien. Die oudere werknemers zouden nog steeds op 58 jaar het bedrijf kunnen verlaten, met tussenkomst van de bank.

De woordvoerder van de bank wil voorlopig niet reageren op de vakbondsberichten.

Het was de socialistische vakbond BBTK die woensdag de kat de bel aanbond. De vakbond besliste twee cao's over werkzekerheid en arbeidstijdverlenging (waarbij elke dag 12 minuten langer moet worden gewerkt) uiteindelijk toch te ondertekenen. Eerder weigerde de vakbond de cao's te ondertekenen, omdat beide cao's gekoppeld waren. Maar, aldus de vakbond, daar is verandering in gekomen. Als niet wordt getekend, dreigen immers duizend gedwongen ontslagen. CEO Max Jadot kondigde deze week namelijk al aan dat duizend jobs in gevaar zijn bij de bank, bevestigen meerdere vakbondsbronnen. Dat is vooral het geval bij de kantoren en de ondersteunende diensten. In totaal zouden de komende drie jaar 2.500 mensen de bank verlaten, maar dat kan grotendeels gebeuren via natuurlijke afvloeiingen. Voor duizend werknemers dient evenwel naar een andere oplossing te worden gezocht. Door het ondertekenen van de cao's kan er bijvoorbeeld een oplossing worden gevonden in een sociaal plan, waarin een uitstapregeling voor oudere werknemers wordt voorzien. Die oudere werknemers zouden nog steeds op 58 jaar het bedrijf kunnen verlaten, met tussenkomst van de bank. De woordvoerder van de bank wil voorlopig niet reageren op de vakbondsberichten.