De directie van farmabedrijf GSK heeft woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan de vakbonden gemeld dat in de volgende twee jaar mogelijk ongeveer 170 functies in België zullen verdwijnen. Dat is een gevolg van de overname door GSK van de vaccinactiviteiten van Novartis, luidt het in een persbericht.

'Blijvend succes ondersteunen'

Na de overname heeft GSK de organisatie herbekeken 'om zeker te zijn dat ze de juiste structuur heeft en dat dubbele functies en structuren weggewerkt worden'. Het bedrijf wil kosten besparen om 'het blijvend succes van onze vaccinactiviteiten te ondersteunen, zowel nu als in de toekomst'. De directie stelt veranderingen voor die zouden resulteren in een schrapping of delokalisatie van een aantal functies, maar er zouden ook nieuwe banen gecreëerd worden. "We zullen voorstellen doen die mogelijks kunnen leiden tot een vermindering van ongeveer 170 functies in België over de twee volgende jaren", luidt het. "De wijzigingen zullen strategische en heel gericht zijn om GSK toe te laten nu en in de toekomst efficiënt te laten functioneren." GSK belooft 'zo transparant mogelijk' te communiceren over het hele proces en zijn mensen met respect te behandelen. "We zullen er alles aan doen om het banenverlies tot een minimum te beperken door mensen die uit hun huidige functie worden ontheven, te helpen om te solliciteren voor de nieuwe banen die zullen gecreëerd worden."

Het bedrijf benadrukt ook het belang van de Belgische vestigingen.

GSK stelt ongeveer 8.900 mensen te werk in R&D- en productieafdelingen in Rixensart, Waver en Gembloers. "Die zijn van vitaal belang voor ons om vaccins te ontdekken, te ontwikkelen en te leveren aan mensen die ze nodig hebben overal ter wereld. Wij blijven onze strategische investeringen in België voortzetten."

(Belga/JH/BO))

De directie van farmabedrijf GSK heeft woensdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad aan de vakbonden gemeld dat in de volgende twee jaar mogelijk ongeveer 170 functies in België zullen verdwijnen. Dat is een gevolg van de overname door GSK van de vaccinactiviteiten van Novartis, luidt het in een persbericht. Na de overname heeft GSK de organisatie herbekeken 'om zeker te zijn dat ze de juiste structuur heeft en dat dubbele functies en structuren weggewerkt worden'. Het bedrijf wil kosten besparen om 'het blijvend succes van onze vaccinactiviteiten te ondersteunen, zowel nu als in de toekomst'. De directie stelt veranderingen voor die zouden resulteren in een schrapping of delokalisatie van een aantal functies, maar er zouden ook nieuwe banen gecreëerd worden. "We zullen voorstellen doen die mogelijks kunnen leiden tot een vermindering van ongeveer 170 functies in België over de twee volgende jaren", luidt het. "De wijzigingen zullen strategische en heel gericht zijn om GSK toe te laten nu en in de toekomst efficiënt te laten functioneren." GSK belooft 'zo transparant mogelijk' te communiceren over het hele proces en zijn mensen met respect te behandelen. "We zullen er alles aan doen om het banenverlies tot een minimum te beperken door mensen die uit hun huidige functie worden ontheven, te helpen om te solliciteren voor de nieuwe banen die zullen gecreëerd worden." Het bedrijf benadrukt ook het belang van de Belgische vestigingen. GSK stelt ongeveer 8.900 mensen te werk in R&D- en productieafdelingen in Rixensart, Waver en Gembloers. "Die zijn van vitaal belang voor ons om vaccins te ontdekken, te ontwikkelen en te leveren aan mensen die ze nodig hebben overal ter wereld. Wij blijven onze strategische investeringen in België voortzetten." (Belga/JH/BO))