Na onder meer AXA en ING is er ook bij de coöperatieve bank Crelan een grootschalige herstructering op til. CEO Luc Versele liet op een persconferentie weten dat de bank de komende vier jaar 160 voltijdse jobs gaat schrappen.

Tegen die datum bereiken 88 personeelsleden de pensioengerechtigde leeftijd, "waardoor de inspanning dus maar de helft bedraagt', aldus Versele. Van een collectief ontslag is geen sprake, de CEO wil het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk beperken.

Tegelijk worden er in het (zelfstandige) kantorennet zo'n 250 mensen aangeworven de volgende vier jaar.

Peeters vraagt uitleg

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) zal in de loop van de dag contact opnemen met de directie van Crelan om uitleg te krijgen over het aangekondigde banenverlies bij de bank.

"Het is spijtig dat er weeral eens jobs verdwijnen in de banksector", reageert Peeters. "Ik ga Crelan om tekst en uitleg vragen."

Gisteren kon u al op onze site lezen dat er een herstructureringsplan op til was bij Crelan . De cost/income-ratio van Crelan bedroeg eind vorig jaar 79 procent. Met dat cijfer is de bank een van de slechtste leerlingen van de klas.

Ook andere cijfers van Crelan wijzen op een probleem. Geconsolideerd haalde de bank 40,6 miljoen euro nettowinst, goed voor een rendement op eigen vermogen (return on equity, ROE) van amper 3,4 procent. De hele Belgische banksector kwam vorig jaar aan 10,1 procent.

(Belga/PC/NS)

Na onder meer AXA en ING is er ook bij de coöperatieve bank Crelan een grootschalige herstructering op til. CEO Luc Versele liet op een persconferentie weten dat de bank de komende vier jaar 160 voltijdse jobs gaat schrappen. Tegen die datum bereiken 88 personeelsleden de pensioengerechtigde leeftijd, "waardoor de inspanning dus maar de helft bedraagt', aldus Versele. Van een collectief ontslag is geen sprake, de CEO wil het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk beperken. Tegelijk worden er in het (zelfstandige) kantorennet zo'n 250 mensen aangeworven de volgende vier jaar. Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) zal in de loop van de dag contact opnemen met de directie van Crelan om uitleg te krijgen over het aangekondigde banenverlies bij de bank. "Het is spijtig dat er weeral eens jobs verdwijnen in de banksector", reageert Peeters. "Ik ga Crelan om tekst en uitleg vragen." Gisteren kon u al op onze site lezen dat er een herstructureringsplan op til was bij Crelan . De cost/income-ratio van Crelan bedroeg eind vorig jaar 79 procent. Met dat cijfer is de bank een van de slechtste leerlingen van de klas. Ook andere cijfers van Crelan wijzen op een probleem. Geconsolideerd haalde de bank 40,6 miljoen euro nettowinst, goed voor een rendement op eigen vermogen (return on equity, ROE) van amper 3,4 procent. De hele Belgische banksector kwam vorig jaar aan 10,1 procent. (Belga/PC/NS)