In januari werden in België in totaal 44.732 nieuwe personenewagens ingeschreven tegenover 53.236 tijdens dezelfde maand vorig jaar. Dat is een terugval met 16 procent.

Febiac benadrukt dat het logisch is dat de automarkt bij het begin van het nieuwe jaar minder presteert. Dat is vooral een gevolg van de rush op nieuwe personenwagens die zich in december voordeed voor het aflopen van de federale ecokorting.

Ook moet er nog rekening worden gehouden met de verkoop tijdens en vlak na het autosalon van Brussel, aangezien een groot aantal van de bestelde wagens vandaag nog niet geleverd of ingeschreven is.

Maar volgens de federatie heeft ook het politieke beleid - of een gebrekkige communicatie - in ons land geleid tot een terugval van de autoverkoop. Febiac vraagt de overheid nu de wettelijke bepalingen rond de nieuwe berekening van het voordeel van alle aard van bedrijfswagens zo snel mogelijk maar 'helder en eenduidig' te publiceren. (BO/Belga)

In januari werden in België in totaal 44.732 nieuwe personenewagens ingeschreven tegenover 53.236 tijdens dezelfde maand vorig jaar. Dat is een terugval met 16 procent. Febiac benadrukt dat het logisch is dat de automarkt bij het begin van het nieuwe jaar minder presteert. Dat is vooral een gevolg van de rush op nieuwe personenwagens die zich in december voordeed voor het aflopen van de federale ecokorting. Ook moet er nog rekening worden gehouden met de verkoop tijdens en vlak na het autosalon van Brussel, aangezien een groot aantal van de bestelde wagens vandaag nog niet geleverd of ingeschreven is. Maar volgens de federatie heeft ook het politieke beleid - of een gebrekkige communicatie - in ons land geleid tot een terugval van de autoverkoop. Febiac vraagt de overheid nu de wettelijke bepalingen rond de nieuwe berekening van het voordeel van alle aard van bedrijfswagens zo snel mogelijk maar 'helder en eenduidig' te publiceren. (BO/Belga)