Een recuperatie van 40 procent - zoals de regering suggereerde na opmaak van het begrotingsakkoord - betekent dat 600 miljoen euro gevonden moet worden en zoveel zal de vereffening van de vier Arco-vennootschappen (Arcopar, Arcofin, Arcoplus, Arcosyn) niet opleveren. Dat schrijft De Standaard maandag, op basis van een toelichting van het college van vereffenaars die de krant kon inkijken.

455 miljoen euro

Volgens de recentste prognoses van het college van vereffenaars gaan Belfius, beweging.net en de overheid samen zowat 455 miljoen euro uit de vereffening halen. Belfius zou zowat 320 miljoen recupereren, beweging.net circa 35 miljoen en de overheid 100 miljoen. Belfius had ongeveer 380 miljoen te goed en komt dus het best weg.

De overheid krijgt geld omdat het van Europa een boete aan Arco moest opleggen van zowat 150 miljoen wegens illegale staatssteun. Maar omdat de vereffening te weinig opbrengt om alle gewone schuldeisers volledig te vergoeden, moet de overheid het met ongeveer 100 miljoen stellen. Dat betekent dat op basis van de prognoses er in het speciaal fonds zowat 150 miljoen te weinig zal zitten. De vraag is wie dat zal bijpassen.

(Belga/SK)

Een recuperatie van 40 procent - zoals de regering suggereerde na opmaak van het begrotingsakkoord - betekent dat 600 miljoen euro gevonden moet worden en zoveel zal de vereffening van de vier Arco-vennootschappen (Arcopar, Arcofin, Arcoplus, Arcosyn) niet opleveren. Dat schrijft De Standaard maandag, op basis van een toelichting van het college van vereffenaars die de krant kon inkijken. Volgens de recentste prognoses van het college van vereffenaars gaan Belfius, beweging.net en de overheid samen zowat 455 miljoen euro uit de vereffening halen. Belfius zou zowat 320 miljoen recupereren, beweging.net circa 35 miljoen en de overheid 100 miljoen. Belfius had ongeveer 380 miljoen te goed en komt dus het best weg. De overheid krijgt geld omdat het van Europa een boete aan Arco moest opleggen van zowat 150 miljoen wegens illegale staatssteun. Maar omdat de vereffening te weinig opbrengt om alle gewone schuldeisers volledig te vergoeden, moet de overheid het met ongeveer 100 miljoen stellen. Dat betekent dat op basis van de prognoses er in het speciaal fonds zowat 150 miljoen te weinig zal zitten. De vraag is wie dat zal bijpassen. (Belga/SK)