De Belgische luchtvaartmaatschappij gaat het aantal bestemmingen in Afrika tegen begin juni 2010 uitbreiden met vier: Accra (Ghana), Cotonou (Benin), Lomé (Togo) en Ouagadougou (Burkina Faso). Het aantal wekelijkse vluchten naar Abidjan (Ivoorkust) wordt verhoogd van twee tot zes.

Om de nieuwe plannen te kunnen verwezenlijken, zal Brussels Airlines een extra Airbus A330-300 leasen. Er komen ook 110 nieuwe jobs bij, waarvan er twaalf bestemd zijn voor piloten.

Korongo

Brussels Airlines maakte maandag ook bekend dat ze samen met de Belgische Forrest Group de luchtvaartmaatschappij 'Korongo' voor binnenlandse vluchten in Congo opstart.

Beide Belgische bedrijven investeren elk vijf miljoen euro in de nieuwe luchtvaartmaatschappij. Korongo zal vliegen onder de internationale veiligheidsstandaarden, aangezien de Congolese luchtvaart een niet al te beste reputatie geniet. Alle Congolese maatschappijen staan namelijk op de zwarte lijst van de Europese Unie.

Korongo is de opvolger van het mislukte project airDC. Dat was een samenwerking tussen Brussels Airlines en het Congolese Hewa Bora Airlines.

De Belgische luchtvaartmaatschappij gaat het aantal bestemmingen in Afrika tegen begin juni 2010 uitbreiden met vier: Accra (Ghana), Cotonou (Benin), Lomé (Togo) en Ouagadougou (Burkina Faso). Het aantal wekelijkse vluchten naar Abidjan (Ivoorkust) wordt verhoogd van twee tot zes.Om de nieuwe plannen te kunnen verwezenlijken, zal Brussels Airlines een extra Airbus A330-300 leasen. Er komen ook 110 nieuwe jobs bij, waarvan er twaalf bestemd zijn voor piloten. KorongoBrussels Airlines maakte maandag ook bekend dat ze samen met de Belgische Forrest Group de luchtvaartmaatschappij 'Korongo' voor binnenlandse vluchten in Congo opstart. Beide Belgische bedrijven investeren elk vijf miljoen euro in de nieuwe luchtvaartmaatschappij. Korongo zal vliegen onder de internationale veiligheidsstandaarden, aangezien de Congolese luchtvaart een niet al te beste reputatie geniet. Alle Congolese maatschappijen staan namelijk op de zwarte lijst van de Europese Unie. Korongo is de opvolger van het mislukte project airDC. Dat was een samenwerking tussen Brussels Airlines en het Congolese Hewa Bora Airlines.