De ACV ziet het aantal financiële reserves stevig slinken, waardoor de vakbond zich genoodzaakt om vergaande herstructureringen door te voeren. Dat schrijft De Standaard. De vakbond had begin 2014 al een herstructureringsplan op tafel gelegd.

Het Arco-dossier

Als onderdeel van het plan mogen 103 personeelsleden de komende maanden vanaf 58 jaar vertrekken via SWT (nvdr. het vroegere brugpensioen). Nog eens 123 mensen krijgen een landingsbaan vanaf 55 jaar. "Om naakte ontslagen te vermijden, hebben we in overleg met het personeel het statuut van onderneming in moeilijkheden aangevraagd', zegt ACV-woordvoerder David Vanbellinghen in de krant.

De vakbond moet herstructureringen doorvoeren als gevolg van een fusie in de regio's. De twaalf gewestelijke verbonden worden vervangen door vijf provinciale afdelingen. Daarnaast heeft ook het Arco-dossier zijn stempel gedrukt op de ACV. De organisatie verloor daardoor 100 miljoen euro. Ten slotte verhogen de werkloosheidsvergoedingen de financiële druk op de vakbond. De kosten van de vergoedingen stegen, terwijl de uitkeringen de voorbije jaren op hetzelfde peil bleven. (NS)

De ACV ziet het aantal financiële reserves stevig slinken, waardoor de vakbond zich genoodzaakt om vergaande herstructureringen door te voeren. Dat schrijft De Standaard. De vakbond had begin 2014 al een herstructureringsplan op tafel gelegd. Als onderdeel van het plan mogen 103 personeelsleden de komende maanden vanaf 58 jaar vertrekken via SWT (nvdr. het vroegere brugpensioen). Nog eens 123 mensen krijgen een landingsbaan vanaf 55 jaar. "Om naakte ontslagen te vermijden, hebben we in overleg met het personeel het statuut van onderneming in moeilijkheden aangevraagd', zegt ACV-woordvoerder David Vanbellinghen in de krant. De vakbond moet herstructureringen doorvoeren als gevolg van een fusie in de regio's. De twaalf gewestelijke verbonden worden vervangen door vijf provinciale afdelingen. Daarnaast heeft ook het Arco-dossier zijn stempel gedrukt op de ACV. De organisatie verloor daardoor 100 miljoen euro. Ten slotte verhogen de werkloosheidsvergoedingen de financiële druk op de vakbond. De kosten van de vergoedingen stegen, terwijl de uitkeringen de voorbije jaren op hetzelfde peil bleven. (NS)