Het gaat om firma's als beeldvormingsgroep Barco, het Luikse beeldserverbedrijf EVS en Desso, dat grasmatten plaatst. Dat meldt de SportsTechnology Club (STC), een initiatief van technologiefederatie Agoria en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC).

"Een mooi resultaat voor een verre exportbestemming en bovendien een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven", luidt het in het persbericht.

Zo zorgde Desso in het stadion van Corinthians voor het Belgische tintje met de grasmat. Daar werd de openingswedstrijd gespeeld en zal onder meer ook Zuid-Korea - België gespeeld worden. Art & Facto zorgt voor de organisatie van events.

Barco leverde voor het Maracanastadion in Rio de Janeiro dan weer een wand van LCD-schermen voor de veiligheidsinstallatie.

Bekaert stond in voor de volledige veiligheidsomheining van zes stadions.

Naast EVS, dat zoals steeds televisiediensten levert met de nodige infrastructuur, is ook Outside Broadcast aanwezig als audiovisuele speler. Het bedrijf zal met zowat 80 medewerkers en een 70-tal camera's matchen capteren in de speelsteden Cuiaba, Curitiba en Manaus. Het bedrijf werkte vorig jaar al mee aan de Confederations Cup, zeg maar de generale repetitie van het WK.

TV Globo, de grootste Braziliaanse omroep, heeft de M6100 Broadcast Satellite Modulator van Newtec gekozen om zijn reportagewagens voor sport- en nieuwsverslaggeving te upgraden en tijdens de wereldbeker optimale satellietverbindingen te kunnen garanderen.

Philips Belgium zorgt voor de verlichting in de stadions van negen speelsteden, net als Schréder de verlichting verzorgt op een aantal plaatsen.

Skylane Optics ten slotte, zorgt voor telecommunicatie-uitrusting in vier stadions.

STC promoot Belgische technologieleveranciers bij grote sportevenementen. In Brazilië werden in 2009 de eerste contacten gelegd in de rand van een ontmoeting tussen toenmalig premier Herman Van Rompuy er de vroegere Braziliaanse president Lula da Silva. (Belga/BO)

Het gaat om firma's als beeldvormingsgroep Barco, het Luikse beeldserverbedrijf EVS en Desso, dat grasmatten plaatst. Dat meldt de SportsTechnology Club (STC), een initiatief van technologiefederatie Agoria en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC). "Een mooi resultaat voor een verre exportbestemming en bovendien een prachtige internationale vitrine voor deze bedrijven", luidt het in het persbericht. Zo zorgde Desso in het stadion van Corinthians voor het Belgische tintje met de grasmat. Daar werd de openingswedstrijd gespeeld en zal onder meer ook Zuid-Korea - België gespeeld worden. Art & Facto zorgt voor de organisatie van events.Barco leverde voor het Maracanastadion in Rio de Janeiro dan weer een wand van LCD-schermen voor de veiligheidsinstallatie.Bekaert stond in voor de volledige veiligheidsomheining van zes stadions. Naast EVS, dat zoals steeds televisiediensten levert met de nodige infrastructuur, is ook Outside Broadcast aanwezig als audiovisuele speler. Het bedrijf zal met zowat 80 medewerkers en een 70-tal camera's matchen capteren in de speelsteden Cuiaba, Curitiba en Manaus. Het bedrijf werkte vorig jaar al mee aan de Confederations Cup, zeg maar de generale repetitie van het WK. TV Globo, de grootste Braziliaanse omroep, heeft de M6100 Broadcast Satellite Modulator van Newtec gekozen om zijn reportagewagens voor sport- en nieuwsverslaggeving te upgraden en tijdens de wereldbeker optimale satellietverbindingen te kunnen garanderen.Philips Belgium zorgt voor de verlichting in de stadions van negen speelsteden, net als Schréder de verlichting verzorgt op een aantal plaatsen. Skylane Optics ten slotte, zorgt voor telecommunicatie-uitrusting in vier stadions. STC promoot Belgische technologieleveranciers bij grote sportevenementen. In Brazilië werden in 2009 de eerste contacten gelegd in de rand van een ontmoeting tussen toenmalig premier Herman Van Rompuy er de vroegere Braziliaanse president Lula da Silva. (Belga/BO)