De Zwitserse bank UBS heeft officieel bevestigd dat ze circa 10.000 banen gaat schrappen in het kader van de herstructurering van de zakenbank, een UBS-divisie in chronische problemen.
Het aantal banen dat moet verdwijnen is bijna een zesde van het totale personeelsbestand (64.000). Na de herstructurering, die tegen 2015 afgerond moet zijn, zouden bij UBS nog 54.000 werknemers overblijven.

Het nieuws over het banenverlies was vorige week al gemeld door de krant Financial Times maar nog niet officieel bevestigd door UBS.

UBS wil jaarlijks 5,4 miljard Zwitserse frank (4,5 miljard euro) besparen en enkele risicovolle activiteiten in de zakenbank verlaten.

Crisis

UBS is zwaar getroffen door de financiële crisis. De bank boekte in het derde kwartaal een nettoverlies van 2,17 miljard Zwitserse frank (1,8 miljard euro), wat fors onder de verwachtingen is.

UBS, met hoofdkantoor in Zürich, heeft in België vestigingen in Brussel, Antwerpen en Gent. (AFP/Bloomberg/DPA/KVDA)

De Zwitserse bank UBS heeft officieel bevestigd dat ze circa 10.000 banen gaat schrappen in het kader van de herstructurering van de zakenbank, een UBS-divisie in chronische problemen. Het aantal banen dat moet verdwijnen is bijna een zesde van het totale personeelsbestand (64.000). Na de herstructurering, die tegen 2015 afgerond moet zijn, zouden bij UBS nog 54.000 werknemers overblijven. Het nieuws over het banenverlies was vorige week al gemeld door de krant Financial Times maar nog niet officieel bevestigd door UBS. UBS wil jaarlijks 5,4 miljard Zwitserse frank (4,5 miljard euro) besparen en enkele risicovolle activiteiten in de zakenbank verlaten. Crisis UBS is zwaar getroffen door de financiële crisis. De bank boekte in het derde kwartaal een nettoverlies van 2,17 miljard Zwitserse frank (1,8 miljard euro), wat fors onder de verwachtingen is. UBS, met hoofdkantoor in Zürich, heeft in België vestigingen in Brussel, Antwerpen en Gent. (AFP/Bloomberg/DPA/KVDA)