Bijna een op de vijf Britse bedrijven denkt er beter van worden mocht het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU) stappen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Britse Kamers van Koophandel.

De Britse Kamers van Koophandel hebben hun oor te luisteren gelegd bij 4.387 bedrijven om te peilen naar hun idee over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen de Europese Unie.

18 procent van de bevraagde bedrijven is ervan overtuigd dat het Britse bedrijfsleven er baat bij zou hebben mocht het Verenigd Koninkrijk zich volledig loskoppelen van de Europese Unie (EU). 33 procent is voorzander van nieuwe onderhandelingen over een vrijhandelszone.

De meerderheid (64 procent) ondersteunt de benadering van premier David Cameron, die binnen de Unie van de 27 Europese lidstaten wil blijven, maar wel bepaalde bevoegdheden wil herschikken. Over bepaalde bevoegdheden zou met andere op nationaal 'Brits' niveau beslist moeten worden.

Cameron beloofde in januari van dit jaar - op voorwaarde dat hij herverkozen wordt - tegen eind 2017 een referendum te houden over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen of buiten de Europese Unie.

De Britse bedrijven die voorstander zijn van de benadering van de premier halen onder meer het arbeidsrecht en de wetgeving over gezondheid en veiligheid aan als de bevoegdheden die terug zouden moeten keren naar het Verenigd Koninkrijk, meldt de BBC. (Bloomberg/BO)

Bijna een op de vijf Britse bedrijven denkt er beter van worden mocht het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (EU) stappen. Dat blijkt uit een rondvraag van de Britse Kamers van Koophandel.De Britse Kamers van Koophandel hebben hun oor te luisteren gelegd bij 4.387 bedrijven om te peilen naar hun idee over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen de Europese Unie.18 procent van de bevraagde bedrijven is ervan overtuigd dat het Britse bedrijfsleven er baat bij zou hebben mocht het Verenigd Koninkrijk zich volledig loskoppelen van de Europese Unie (EU). 33 procent is voorzander van nieuwe onderhandelingen over een vrijhandelszone. De meerderheid (64 procent) ondersteunt de benadering van premier David Cameron, die binnen de Unie van de 27 Europese lidstaten wil blijven, maar wel bepaalde bevoegdheden wil herschikken. Over bepaalde bevoegdheden zou met andere op nationaal 'Brits' niveau beslist moeten worden.Cameron beloofde in januari van dit jaar - op voorwaarde dat hij herverkozen wordt - tegen eind 2017 een referendum te houden over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk binnen of buiten de Europese Unie. De Britse bedrijven die voorstander zijn van de benadering van de premier halen onder meer het arbeidsrecht en de wetgeving over gezondheid en veiligheid aan als de bevoegdheden die terug zouden moeten keren naar het Verenigd Koninkrijk, meldt de BBC. (Bloomberg/BO)