Toyota roept wereldwijd ongeveer 1,75 miljoen wagens terug naar de garage om verschillende gebreken te verhelpen, waaronder falende remmen. Dat meldt de Japanse autobouwer.Het gaat onder meer om modellen van de Lexus Luxury Sedan en de compacte Toyota Auris.

In België rijden 822 betrokken Lexussen rond. De autobouwer zal contact opnemen met de eigenaars om een herstelling te laten uitvoeren. Die neemt 3 à 4 uur in beslag, maar is kostenloos. Er moet een ingreep gedaan worden aan de buitenafwerking van de afdichting van de brandstoftoevoerbuizen om lekkage te vermijden, klinkt het bij Toyota België.

In Japan zouden ongeveer 1,05 miljoen wagens terug naar de garage moeten en in de Verenigde Staten 423.000. In Europa gaat het om 36.000 auto's van het luxemerk Lexus, gebouwd tussen januari 2005 en september 2010.

Toyota, de grootste autobouwer ter wereld, zegt geen weet te hebben van ongevallen, gewonden of doden als gevolg van de gebreken. De terugroepactie is al de vierde voor Toyota dit jaar waarbij meer dan 1 miljoen auto's betrokken zijn. (Belga/NS)

Toyota roept wereldwijd ongeveer 1,75 miljoen wagens terug naar de garage om verschillende gebreken te verhelpen, waaronder falende remmen. Dat meldt de Japanse autobouwer.Het gaat onder meer om modellen van de Lexus Luxury Sedan en de compacte Toyota Auris. In België rijden 822 betrokken Lexussen rond. De autobouwer zal contact opnemen met de eigenaars om een herstelling te laten uitvoeren. Die neemt 3 à 4 uur in beslag, maar is kostenloos. Er moet een ingreep gedaan worden aan de buitenafwerking van de afdichting van de brandstoftoevoerbuizen om lekkage te vermijden, klinkt het bij Toyota België.In Japan zouden ongeveer 1,05 miljoen wagens terug naar de garage moeten en in de Verenigde Staten 423.000. In Europa gaat het om 36.000 auto's van het luxemerk Lexus, gebouwd tussen januari 2005 en september 2010. Toyota, de grootste autobouwer ter wereld, zegt geen weet te hebben van ongevallen, gewonden of doden als gevolg van de gebreken. De terugroepactie is al de vierde voor Toyota dit jaar waarbij meer dan 1 miljoen auto's betrokken zijn. (Belga/NS)