Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt ontvangt 1,2 miljoen euro aan opleidingssteun van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Economie Kris Peeters bekendgemaakt.

Van Hool is - met 4.000 werknemers en een jaarlijkse productie van 1.500 autocars en ruim 5.000 industriële voertuigen - een van de grootste busbouwers in Europa.

"Als gevolg van verschuivingen op de wereldmarkt moet Van Hool een geheel andere businessstrategie dan voorheen toepassen, namelijk zich resoluut gaan richten op de nichemarkt van luxe cars en de productie van de standaard bussen overbrengen naar Macedonië", aldus Kris Peeters.

In het kader van die nieuwe strategie zal Van Hool bijna 13 miljoen euro aan opleidingen uitvoeren. De Vlaamse regering voorziet nu 1,2 miljoen euro opleidingssteun voor de busbouwer uit Koningshooikt.

Begin 2012 kondigde Van Hool de start van een nieuwe fabriek in het buitenland aan, wat voor onrust zorgde bij bonden en werknemers. In een interview met Trends van oktober vorig jaar waarschuwde topman Filip Van Hool nogmaals voor de hoge loonkosten in België. (Belga/BO)

Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt ontvangt 1,2 miljoen euro aan opleidingssteun van de Vlaamse regering. Dat heeft Vlaams minister-president en minister van Economie Kris Peeters bekendgemaakt. Van Hool is - met 4.000 werknemers en een jaarlijkse productie van 1.500 autocars en ruim 5.000 industriële voertuigen - een van de grootste busbouwers in Europa. "Als gevolg van verschuivingen op de wereldmarkt moet Van Hool een geheel andere businessstrategie dan voorheen toepassen, namelijk zich resoluut gaan richten op de nichemarkt van luxe cars en de productie van de standaard bussen overbrengen naar Macedonië", aldus Kris Peeters. In het kader van die nieuwe strategie zal Van Hool bijna 13 miljoen euro aan opleidingen uitvoeren. De Vlaamse regering voorziet nu 1,2 miljoen euro opleidingssteun voor de busbouwer uit Koningshooikt. Begin 2012 kondigde Van Hool de start van een nieuwe fabriek in het buitenland aan, wat voor onrust zorgde bij bonden en werknemers. In een interview met Trends van oktober vorig jaar waarschuwde topman Filip Van Hool nogmaals voor de hoge loonkosten in België. (Belga/BO)