Hans Brockmans

C&A voert zijn derde herstructurering in vijf jaar door. Ooit kon de keten scoren in grote en kleinere steden met een breed gamma van betaalbare kleding. Het verliest echter veel klanten door het succes van de online-aankopen en de hippere fastfashionketens, schetst Boris van Haare Heijmeijer, vastgoedconsulent van ProWinko.

Wolfgang Riepl

Bij de Antwerpse redersfamilie Saverys schoof patriarch Marc in alle discretie zijn vermogen door naar zijn drie zonen Alexander, Ludovic en Michaël. Met de doorsluisoperatie is een bedrag van bijna een kwart miljard euro per zoon gemoeid.

Door tegenvallende online verkoopsresultaten plant de directie van winkelketen C&A een herstructurering. Dat is vrijdag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad op de hoofdzetel in Vilvoorde, zo meldt vakbond ACV Puls. Hoeveel ontslagen er met de herstructurering gepaard zouden gaan, is nog niet duidelijk.

Sinds donderdag laat het personeel in de Colruyt-winkel van Halle zijn handscanner grotendeels achterwege door een nieuw gelanceerd AI-kassasysteem. 'Het is een zelflerend systeem dat meer en meer producten gaat herkennen en op termijn zonder barcode ook die producten zal herkennen', aldus regionaal Colruyt-verkoopdirecteur Rudi Dewulf.

De olietankerrederij Euronav heeft 2022 afgesloten met een knaller. De omzet piekte in het slotkwartaal dankzij hoge vrachttarieven op het hoogste niveau in tweeënhalf jaar, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

De Nederlandse bank ING heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 3,67 miljard euro, bijna een kwart minder dan in 2021. Het financiële concern liep onder meer averij op als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zo bleek donderdag bij de bekendmaking van de jaarresultaten.