Stijn Fockedey

Apple is goed op weg om zich dezelfde miserie met de concurrentiewaakhonden op de hals te halen als Microsoft in de jaren negentig, nu het het extreem populaire spel Fortnite uit zijn App Store heeft gehaald.

Het parket van Antwerpen heeft een onderzoeksrechter de opdracht gegeven grondig te onderzoeken welke misdrijven zijn gepleegd bij de failliete modegroep FNG. De onderzoeksrechter zal lang niet alleen uitvlooien of bij FNG sprake was van marktmanipulatie, maar ook of andere misdrijven zijn gepleegd. Dat meldt De Tijd donderdag.

Uit het magazine
Ilse De Witte

Langdurige werkloosheid gaat hand in hand met mentale en fysieke problemen, die op hun beurt de zoektocht naar een baan bemoeilijken. We kijken beter niet lijdzaam toe hoe die vicieuze cirkel zich op gang trekt.

Uit het magazine
Stijn Fockedey

Miljoenen apps strijden om onze aandacht en om de 100 miljard dollar die jaarlijks aan apps wordt uitgegeven. Een app bouwen is makkelijker dan die populair te maken. Dat wordt in september ook de uitdaging voor de Belgische corona-app.

Stijn Fockedey

De supermarkten met zelfstandige uitbaters draaiden fors hogere omzetten tijdens de coronacrisis, zegt Luc Ardies van Buurtsuper.be (Unizo). De winstgevendheid van de buurtwinkels en buurtsupermarkten was licht verbeterd net voor de coronacrisis, maar het is volgens Ardies nog te vroeg om te concluderen dat die trend doorzet. De supermarkten hebben extra kosten moeten maken en bovendien was de voorbije jaren één op de op vier onderzochte supermarkten van zelfstandigen verlieslatend.