DataNews

Telenet boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 642,4 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van bijna vier procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De toename is volgens de onderneming te danken aan een toename van de totale abonnementsopbrengsten en een sterk herstel van de advertentie- en productieopbrengsten.

Knack Weekend

Aanstaande zaterdag 31 juli zitten de zomersolden er op. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemingsorganisatie Unizo maakten al de balans op en peilden ook naar de vooruitzichten voor het najaar.

De rush op corona­vaccins legt de Amerikaanse farmareus Pfizer geen windeieren. In het tweede kwartaal verkocht Pfizer voor 7,8 miljard dollar aan coronavaccins, goed voor nagenoeg de helft van de totale omzet van net geen 19 miljard dollar. Dat heeft een belangrijke impact voor ons land, schrijft De Tijd donderdag.

Facebook heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal van 2021 verdubbeld tot 10,4 miljard dollar (ongeveer 8,8 miljard euro) op een omzet van 29 miljard, dankzij de hoge tarieven voor internetadvertenties tijdens het economisch herstel. Dat heeft de socialemediagigant woensdag bekendgemaakt.

Alle vrachtwagens van het Schotse whiskymerk Glenfiddich rijden binnenkort op biogas uit afval van de stokerij. Het bedrijf wil de technologie delen om de uitstoot van het Schotse verkeer te verlagen.

De Vlaamse regering heeft al 78 miljoen euro aan onterechte coronasteun voor bedrijven en zelfstandigen teruggevorderd. Dat schrijven de Mediahuis-kranten woensdag. Om alle dossiers te kunnen bekijken, gaat Vlaams minister van Economie en Werk Hilde Crevits (CD&V) het aantal inspecteurs verdubbelen.