Operationeel directeur Dieter De Waegeneer verlaat eind februari het directiecomité van Delhaize. Met zijn vertrek wordt het directiecomité gewijzigd met drie nieuwe functies, meldt de supermarktketen maandag.

De Chinese economie heeft vorig jaar een forse aanwas gekend, maar in het laatste kwartaal vertraagde de groei verder. De Chinese centrale bank verlaagde intussen twee rentetarieven.

De Nederlandse vakbond FNV heeft een aangekondigde staking bij de Nederlandse brouwer Heineken opgeschort tot dinsdag 18 januari 15 uur. De FNV gaat in op een uitnodiging van het bierconcern om het overleg te hervatten over de nieuwe cao voor de 1.250 mensen die werken in de brouwerijen in Den Bosch, Zoeterwoude en Wijlre en bij frisdrankproducent Vrumona in Bunnik.

De federale overheid neemt via haar Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij een belang van 6,3 procent in het kapitaal van Ageas. Dat melden de verzekeraar en de FPIM zaterdag.

De havens van Antwerpen en Zeebrugge hebben de coronacrisis wat trafiek betreft achter zich gelaten. Beide havens deden het afgelopen jaar beter dan in 2020 en 2019. De Antwerpse haven zette zelfs een absoluut record neer. Wittebroodsweken verwachten de havens niet.

Private-equityfonds Lone Star koopt de Antwerpse chemicaliëndistributeur Manuchar. De Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (AvH Growth Capital) heeft samen met de familie Maas en het management van Manuchar een overeenkomst ondertekend met een met Lone Star Funds verbonden vennootschap ('Lone Star') voor de verkoop van 100 procent van de aandelen in Manuchar, meldt de holding vrijdagochtend in een persbericht.

Febeg, de Federatie van de Belgische Elektriciteits- en Gasbedrijven, vraagt dat er bij een eventuele btw-verlaging duidelijke regels zullen zijn. Voor de sector van elektriciteitsproducenten en handelaars en leveranciers van elektriciteit en gas moet de afbakening duidelijk zijn. Bij de vorige btw-verlagingen waren er destijds onduidelijkheden.

D'Ieteren wordt invoerder van het Kroatische merk van elektrische hypercars Rimac. Dat heeft het bedrijf donderdagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Brusselse museum Autoworld.