De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk raakt de productie van snoep en chocolade erdoor in de problemen, waarschuwen kenners.

Wolfgang Riepl

De Duitse gasreservoirs raken sneller gevuld dan de federale regering had beoogd. De gasstromen verschuiven enorm en in ijltempo. Het Russische marktaandeel in de gasimport is tot minder dan een tiende gedaald. Maar aan die verschuiving hangt een heel hoge prijs.

Het waterpeil in de Rijn is ter hoogte van het Duitse Kaub, tussen Koblenz en Mainz, vrijdag gezakt tot 40 centimeter. Dat geldt als een kritiek niveau voor commerciële scheepvaart.

Ondanks de aanhoudende droogte verwacht de voorzitter van het Duitse directoraat voor waterwegen en scheepvaart, Hans-Heinrich Witte, niet dat het scheepvaartverkeer op de Rijn zal worden stilgelegd. "Dat is theoretisch mogelijk, maar ik acht het niet waarschijnlijk", zegt hij in de krant 'Frankfurter Allgemeine'.

Rudy Aernoudt

Het is een delicaat thema. Mensen die ziek zijn, dienen te worden ondersteund. Daar is, denk ik, de goegemeente het mee eens. Toch kunnen we, kijkend naar de cijfers, niet anders dan ons afvragen of er niet iets aan de hand is met de categorie langdurig zieken. De cijfers op een rijtje.

Patrick Claerhout

KBC Groep gaat in de tweede jaarhelft voor 200 tot 500 miljoen euro extra kredietprovisies nemen. De bank-verzekeraar anticipeert daarmee op de economische storm die ons te wachten staat.

KBC heeft in het tweede kwartaal 811 miljoen euro winst geboekt, zo blijkt uit zijn kwartaalrapport. Dat is meer dan de 719 miljoen euro die analisten hadden verwacht. De bank-verzekeraar boekte een extra waardevermindering voor geopolitieke risico's.

Vanbreda Risk & Benefits, de grootste verzekeringsmakelaar van het land, neemt Soenen Verzekeringen in West-Vlaanderen over. Soenen heeft kantoren in Poperinge, Ieper en Roeselare en vertegenwoordigt een jaaromzet van 2,3 miljoen euro.

Uit het magazine
Stijn Fockedey

Het Westen probeert het Russische militair-industriële complex te verlammen met een streng exportverbod voor zaken die de invasie in Oekraïne kunnen ondersteunen. De Vlaamse overheid hield onder meer al technologie voor de productie van computerchips en de inspectie van autobanden tegen. Het exportverbod stelt onze bedrijven met een legitieme business in Rusland voor veel hoofd- brekens.