Olie- en gasconcern Shell verkoopt al zijn bezittingen in het grootste Amerikaanse olieveld aan branchegenoot ConocoPhillips. De deal levert het Brits-Nederlandse bedrijf 9,5 miljard dollar op. Omgerekend gaat het om meer dan 8 miljard euro.

De Franstalige nieuwszender LN24 bereidt een nieuwe kapitaalverhoging voor. Dat heeft medestichter en CEO Joan Condijts maandag aangegeven aan Belga. Twee van de grote aandeelhouders, Belfius en Besix, hebben een zakenbank een mandaat gegeven om op zoek te gaan naar nieuwe aandeelhouders, zonder zelf het schip te willen verlaten.

Amaury Gérard

Ons land heeft een duidelijker wettelijk kader nodig om de 4,5 miljoen werknemers verantwoordelijk te maken voor hun eigen mobiliteit. Hoog tijd dat onze beleidsmakers een standpunt innemen en de Belg zelf laten kiezen hoe ze hun woon-werkverkeer regelen. Door aan te modderen met het huidige mobiliteitsbeleid, loopt ons land het risico de door Europa vastgestelde CO2-doelstellingen niet te halen, stelt Amaury Gérard, CEO van Mbrella.

Het personeel van de groep D'Ieteren, die de merken van de Volkswagen-groep invoert in België, legt nog zeker tot woensdag het werk neer. Op die dag zal er over een referendum gestemd worden, waarin de werknemers zich zullen mogen uitspreken over het voorstel van de directie. Dat is maandag vernomen bij vakbondsman Jean-Paul Sellekaerts (ABVV-MWB).

De directie van Liberty Steel heeft maandag op een buitengewone ondernemingsraad aangekondigd 153 banen te zullen schrappen. Dit om een faillissement te vermijden, bevestigt een vakbondsbron aan Belga.

DataNews

Apple gaat ongevaccineerde werknemers in de Verenigde Staten verplichten om zich frequent te laten testen op het coronavirus. Daarmee zet het techbedrijf een volgende stap in zijn beleid rondom covid-19, waarbij het concern personeel nog altijd niet verplicht om zich te laten inenten.

MediaMarkt sluit eind deze maand drie winkels. Dat meldt de Franstalige christelijke bediendebond CNE en wordt bevestigd door het bedrijf.