Konica Minolta wil 500 banen schrappen in Europa

Printerleverancier Konica Minolta is van plan om in zijn Europese vestigingen 500 arbeidsplaatsen te schrappen na tegenvallende resultaten. De directie stuurde hierover een mededeling naar het personeel, melden de Belgische vakbonden.

Bekaert sluit fabrieken in Maleisië en VS

Staaldraadproducent Bekaert gaat door de verminderde vraag naar staaldraadtoepassingen en de felle concurrentie en invoerrechten op die markt twee fabrieken sluiten. Een in Maleisië en een in de Verenigde Staten.

BMW-CEO Oliver Zipse: 'Elektrische mobiliteit zal enorm groeien'

BMW opende vandaag zijn centrum voor elektrischebatterijentechnologie in München. "Dit is slechts een start. De elektrische mobiliteit zal een enorme groei kennen. Vanaf volgend jaar zal ons elektrisch aanbod jaarlijks met 30 procent stijgen. Dat is de hoogste groei ooit. Wij willen de beste van de wereld zijn." Dat zegt Oliver Zipse, de CEO van BMW, bij de opening.

KBC presteert beter dan verwacht

KBC heeft in het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 612 miljoen euro. Dat is beter dan analisten hadden verwacht, blijkt uit de kwartaalresultaten van de Belgische bank-verzekeraar.

Duitse economie vermijdt recessie

De Duitse economie is - tegen de prognoses in - uiteindelijk niet in een recessie beland. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

Sioen op overnamepad

Textielgroep Sioen Industries is geïnteresseerd in de overname van de pvc-coatingactiviteiten van de Amerikaanse groep Glen Raven.

MoneyTalk

Techreus Google stort zich op bankwereld

Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.