Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn voor een schikking van een burgerrechtelijk geschil tussen de Amerikaanse regering en een onderneming.

De bank wordt ervan beschuldigd dat ze in de aanloop naar de bankencrisis investeerders heeft misleid bij de verkoop van rommelkredieten. De Bank of America-topman zou telefonisch grotendeels ingestemd hebben met de schikking, aldus de krant. De duurste schikking die tot dusver betaald werd is voor rekening van het Amerikaanse JPMorgan. Die bank betaalde in november 13 miljard dollar om een schikking te treffen voor gelijkaardige beschuldigingen.

Commentatoren zijn verdeeld over de voorgestelde regeling. Volgens sommigen is het niet meer dan een tik op de vingers - vooral omdat geen van de werknemers van de bank in de overeenkomst vervolgd zou worden. (Belga/RR)

Dat zou het hoogste bedrag ooit zijn voor een schikking van een burgerrechtelijk geschil tussen de Amerikaanse regering en een onderneming. De bank wordt ervan beschuldigd dat ze in de aanloop naar de bankencrisis investeerders heeft misleid bij de verkoop van rommelkredieten. De Bank of America-topman zou telefonisch grotendeels ingestemd hebben met de schikking, aldus de krant. De duurste schikking die tot dusver betaald werd is voor rekening van het Amerikaanse JPMorgan. Die bank betaalde in november 13 miljard dollar om een schikking te treffen voor gelijkaardige beschuldigingen.Commentatoren zijn verdeeld over de voorgestelde regeling. Volgens sommigen is het niet meer dan een tik op de vingers - vooral omdat geen van de werknemers van de bank in de overeenkomst vervolgd zou worden. (Belga/RR)