Karl Meersman stelt tentoon in het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas.
100 bekende koppen uit binnen- en buitenland, neergezet in een sublieme tekenstijl. De Groten der Aarde, met hun kleine kantjes, in de verf gezet en ontmaskerd.

Spotprenten en satire, getekende portretten op papier: meer dan ooit verdienen ze aandacht. Humor als 'ontwapenend' gegeven, de kracht van het relativeren, de subtiele kracht van het surrealisme... Het werkt slechts op één voorwaarde: als de techniek van het allerhoogste niveau is. Focus Knack-huiscartoonist Karl Meersman beoefent het ambacht meesterlijk. Zijn beste werken zijn nu verzameld in een prachtig overzichtsboek 'Portraits on paper'.

PBLISTRETREKMEER7055002N24,50
Karl Meersman stelt tentoon in het Stedelijk Museum van Sint-Niklaas.100 bekende koppen uit binnen- en buitenland, neergezet in een sublieme tekenstijl. De Groten der Aarde, met hun kleine kantjes, in de verf gezet en ontmaskerd.Spotprenten en satire, getekende portretten op papier: meer dan ooit verdienen ze aandacht. Humor als 'ontwapenend' gegeven, de kracht van het relativeren, de subtiele kracht van het surrealisme... Het werkt slechts op één voorwaarde: als de techniek van het allerhoogste niveau is. Focus Knack-huiscartoonist Karl Meersman beoefent het ambacht meesterlijk. Zijn beste werken zijn nu verzameld in een prachtig overzichtsboek 'Portraits on paper'.