Ook gehoord dat de Amerikaanse president Obama stelde dat diegenen die beweren dat je iemand als Osama Bin Laden moet trachten gevangen te nemen om dan in het normale gerechtelijke circuit te brengen "should have their head examined"? Hetzelfde kan gezegd worden van de drie ABVV-bonzen die Bert De Graeve, de topman van Bekaert, "criminele onverantwoordelijkheid" toedichten.

Even de puntjes op de i. Op de vraag van ons zusterblad Knack: "Het is dus niet uit te sluiten dat Bekaert ooit helemaal uit België vertrekt?" antwoordde De Graeve: "Dat kun je inderdaad niet uitsluiten". Aan die uitspraak van De Graeve ging een vrij minutieuze en serene analyse van de Bekaert-topman vooraf van waar het hier in België en Vlaanderen allemaal aan schort om nog een leefbare industriële activiteit te kunnen exploiteren.

Een overgrote meerderheid van de Vlaamse ondernemers en topmanagers deelt De Graeve's analyse. Rapporten van internationale instellingen als de OESO en het IMF komen op hun manier tot vergelijkbare conclusies. Idem dito voor de Nationale Bank en een rits onafhankelijke analisten en economen. Zelfs politici geven, helaas meestal informeel, toe dat we met een enorm probleem zitten om nog tot rendabele industriële activiteit te komen.

En dan zo losjes uit de pols de bazooka van het ABVV: Bert De Graeve is een crimineel. Toch wel hallucinant om te vernemen van de vakbond die er, zo blijkt uit de feiten, een erezaak van maakt om het economisch en industrieel systeem systematisch stokken in de wielen te steken. Loonstijgingen die bedrijven dwingen tot rationalisaties, ontslagpremies die een forse hinderpaal voor aanwervingen worden, fiscale druk die versmachtend werkt, blind conservatisme rond een verouderde sociale zekerheid ... Het ABVV gaat er allemaal al jaren voluit voor.

Het doet me terugdenken aan de vakbondsafgevaardigde uit de textielsector die ik ooit met eigen oren heb horen verklaren: "Liever een failliet bedrijf dan een looninlevering". Het wordt hoog tijd dat de goegemeente van de socialistische vakbond verneemt wat haar ware doelstellingen zijn.

Ook gehoord dat de Amerikaanse president Obama stelde dat diegenen die beweren dat je iemand als Osama Bin Laden moet trachten gevangen te nemen om dan in het normale gerechtelijke circuit te brengen "should have their head examined"? Hetzelfde kan gezegd worden van de drie ABVV-bonzen die Bert De Graeve, de topman van Bekaert, "criminele onverantwoordelijkheid" toedichten. Even de puntjes op de i. Op de vraag van ons zusterblad Knack: "Het is dus niet uit te sluiten dat Bekaert ooit helemaal uit België vertrekt?" antwoordde De Graeve: "Dat kun je inderdaad niet uitsluiten". Aan die uitspraak van De Graeve ging een vrij minutieuze en serene analyse van de Bekaert-topman vooraf van waar het hier in België en Vlaanderen allemaal aan schort om nog een leefbare industriële activiteit te kunnen exploiteren. Een overgrote meerderheid van de Vlaamse ondernemers en topmanagers deelt De Graeve's analyse. Rapporten van internationale instellingen als de OESO en het IMF komen op hun manier tot vergelijkbare conclusies. Idem dito voor de Nationale Bank en een rits onafhankelijke analisten en economen. Zelfs politici geven, helaas meestal informeel, toe dat we met een enorm probleem zitten om nog tot rendabele industriële activiteit te komen. En dan zo losjes uit de pols de bazooka van het ABVV: Bert De Graeve is een crimineel. Toch wel hallucinant om te vernemen van de vakbond die er, zo blijkt uit de feiten, een erezaak van maakt om het economisch en industrieel systeem systematisch stokken in de wielen te steken. Loonstijgingen die bedrijven dwingen tot rationalisaties, ontslagpremies die een forse hinderpaal voor aanwervingen worden, fiscale druk die versmachtend werkt, blind conservatisme rond een verouderde sociale zekerheid ... Het ABVV gaat er allemaal al jaren voluit voor. Het doet me terugdenken aan de vakbondsafgevaardigde uit de textielsector die ik ooit met eigen oren heb horen verklaren: "Liever een failliet bedrijf dan een looninlevering". Het wordt hoog tijd dat de goegemeente van de socialistische vakbond verneemt wat haar ware doelstellingen zijn.