Uit het magazine

Onlinekunstverkoop groeit als kool

Paloma de Boismorel

Met een simpele muisklik een schilderij verkopen aan een onbekende aan de andere kant van de wereld. Tien jaar geleden weigerden de meeste kunsthandelaars te geloven dat zoiets mogelijk zou zijn. Tegenwoordig zijn de onlineverkoopplatformen voor kunst in volle ontwikkeling. In 2018 hebben ze voor 4,2 miljard euro omgezet.

De Green Deal is er, nu nog uitvoeren

Jef Poortmans

Deze week presenteerde de Europese Commissie de lang verwachte Green Deal, die de nieuwe Europese groeistrategie moet worden. Eindelijk kunnen we dat beestje op zijn inhoud beoordelen, en niet langer op enkel vage beloftes. Belangrijker nog is de uitvoering van die groeistrategie de komende vijf jaar.

Paul Magnette is een godsgeschenk voor de separatisten

Alain Mouton

Als informateur droeg Paul Magnette al een donkerrood petje. Nu hij opnieuw PS-voorzitter is, kleurt dat petje nog roder. Deze week stuurde hij signalen uit die duidelijk maken dat er aan zijn voorstellen, met onder meer een pak meer overheidsuitgaven, niet veel meer kan worden gewijzigd. En dat een echt arbeidsmarktbeleid van geen tel is. Daarmee versterkt de PS-voorzitter de separatistische krachten in Vlaanderen.

Michael Trabbia (CEO Orange België): 'Uitstel over 5G is zeer frustrerend'

Stijn Fockedey

CEO Michael Trabbia van Orange België maant de Belgische politici tot grote spoed aan om een akkoord te vinden over het snellere 5G mobiele netwerk. De Belgische telecomoperator start met grootschalige test-faciliteiten in en rond de Antwerpse haven. 'De operatoren en de bedrijven staan klaar om te investeren', zegt Trabbia.

In beeld

In beeld: Trends Legal Awards 2019

Tijdens een gala-avond in de Event Lounge in Brussel werden 12 awards uitgereikt in aanwezigheid van 400 advocaten, bedrijfsjuristen en andere professionals uit de juridische sector. Loyens & Loeff, de referentie op de Belgische juridische markt, werd door de jury van Trends Legal Awards bekroond tot Best Law Firm 2019.