Zwakke start op Wall Street, goudprijs krijgt opnieuw klappen

Wall Street is vandaag zwak uit de startblokken gekomen, waarbij de belangrijkste indices opnieuw rake klappen gekregen. De koersevolutie op de wereldbeurzen is nog steeds volatiel, dit vanwege de verwachting dat de Griekse regering er niet in zal slagen om een oplossing voor de huidige problemen te bedenken.

Opvallend is dat de goudprijs opnieuw rake klappen krijgt, dit ondanks de huidige onrust op de financiële markten. Het herstel van de dollarkoers is daar waarschijnlijk niet vreemd aan.

Verkopen McDonald’s vallen tegen

McDonald’s maakte vanmiddag tegenvallende verkopen bij de al bestaande vestigingen bekend, waarbij vooral de prestaties van de fastfoodketen in de Verenigde Staten tegenvielen. De Amerikaanse verkopen stegen in april met slechts 3,30%, waar op een stijging met 5% was gerekend.

De tegenvallende verkopen op de thuismarkt kunnen niet worden losgezien van de focus van de fastfoodketen op duurdere items, zoals bijvoorbeeld de Chicken McNuggets en dat op een moment dat de klanten zich steeds meer crisisbewust worden en zich vooral richten op de goedkopere producten.

Steve West, directeur bij Investment Technology Group, is van mening dat de prognoses van de analisten eens te meer te hooggespannen waren. McDonald’s doet het weliswaar beter dan de belangrijkste concurrenten, maar is anderzijds gevoelig aan de crisis in Europa. In de Verenigde Staten wordt het bedrijf anderzijds afgeremd door hogere kosten voor voeding en arbeid.

De verkopen in restaurants die in april minstens 13 maanden open waren stegen met 1,10%, vooral vanwege een daling van de verkopen bij Japan Globally. Volgens de consensusverwachting opgesteld door Thomson Reuters stegen de wereldwijde verkopen met 4%, volgens Consensus Metrix was er sprake van een verwachte stijging met 4,30%.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content