Zeer sterke resultaten bij Amerikaanse bouwgroep Lennar

Lennar heeft nog niet zo lang geleden de cijfers over het derde kwartaal gepubliceerd. De resultaten van het Amerikaanse bouwbedrijf waren volgens ABN Amro zeer solide en overtroffen de verwachtingen van de markt.

De analisten van de bank blijven het aandeel Lennar volgen met een koopadvies. Daarbij verhogen zij het koersdoel van USD 38 naar USD 43.

Lennar is een van de grootse huizenbouwers in de VS. In het derde kwartaal (eindigend op 31 augustus) zag Lennar de netto winst uitkomen op USD 87,1 miljoen versus USD 20,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel kwam de winst uit op USD 0,40.

Drie aanjagers van de goede resultaten

Hiermee wist Lennar de verwachtingen van analisten ruimschoots te overtreffen: in de markt werd gerekend op een winst per aandeel (wpa) van USD 0,28.

Volgens Stuart Miller, CEO van Lennar, vormden de lage hypotheekrente, de betaalbaarheid van huizen en het toenemende vertrouwen onder huizenkopers de aanjagers van de goede resultaten.

In de optiek van de bank heeft Lennar volgens ABN Amro zeer solide prestaties neergezet in het derde kwartaal. De Amerikaanse huizenmarkt heeft zich gestabiliseerd en lijkt zich in een herstelfase te bevinden.

De analisten van de bank denken dat Lennar tot de best gepositioneerde huizenbouwers behoort en als zodanig kan profiteren van deze trend. Zij handhaven het koopadvies voor Lennar en verhogen nu het koersdoel voor dit aandeel naar USD 43.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content