Zaken zullen pas vlot gaan als Duitsland inbindt en check ondertekent

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, waarbij de verliezen in de loop van de sessie verder zijn opgelopen. In het geval van de Euro Stoxx 50 bedraagt het verlies inmiddels bijna 1%, de BEL 20 noteert driekwart procent onder het slotniveau van gisteren.

KBC is nog maar eens de sterkste daler, met een verlies van ruim 4%. Ook Nyrstar moet meer dan 3% prijsgeven, terwijl Mobistar voorlopig goed in de plus kan standhouden. Op de valutamarkten moet de euro opnieuw ongeveer een kwart procent prijsgeven.

In Europa blijft alles draaien om Spanje, wat de Europese ministers ook gaan beslissen. Uiteindelijk zit het beslissingsrecht toch bij Duitsland, dat in geval van een aanvraag voor steun vanuit Spanje de check zal moeten ondertekenen.

Spanje zal anderzijds slechts om hulp vragen wanneer de daaraan verbonden voorwaarden niet al te streng zullen zijn.

Trading update Immobel

In het kader van de ontwikkeling van haar projecten, heeft IMMOBEL *de vennootschap eigenaar van het kantoorgebouw “Parc Seny” (13.000 m2) gelegen te Oudergem verworven, teneinde het om te bouwen tot moderne woonruimtes;

*een terrein gelegen te Krakau in Polen verkocht, bestemd voor een kantoorontwikkeling van ongeveer 15.000 m2;
*de werken voor het kantoorproject Black Pearl te Brussel (11.000 m2) aangevangen, alsook voor drie residentiele projecten, twee in Brussel en één in Vlaanderen;
*de totale verbouwing van haar gemengd project (kantoor-retail) gelegen in het centrum van Poznan (+/- 7.600 m2) afgewerkt.

Voor het overige vervolgt IMMOBEL de ontwikkeling van haar portfolio dat (op 30 september 2012) samengesteld is uit bijna 168.000 m² kantoorruimte, 215.000 m² residentieel vastgoed en ongeveer 378 ha verkavelingen.

Dankzij haar gediversifieerde portfolio van waardevolle projecten en rekening houdend met de huidige onderhandelingen, heeft de Raad van Bestuur van IMMOBEL vertrouwen in de toekomstige positieve ontwikkeling van de Vennootschap.

De resultaten voor het jaar 2012 zullen afhankelijk zijn van het sluiten van een aantal belangrijke contracten die IMMOBEL voor het einde van het jaar of in de loop van de eerste helft van volgend jaar hoopt te realiseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content