Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): “Gezonde dividendpolitiek bij Euronav”

Ondanks tekenen van een zwakke marktdynamiek, biedt volgens Euronav groei van de vraag naar ruwe olie in Aziatische economieën, met name China en India, hoop dat de wereldwijde vraag naar ruwe olie de komende jaren zal stijgen.

De groeiende vraag naar olie in deze markten zal zich waarschijnlijk vertalen in een stijgende vraag uitgedrukt in ton-mijl termen, aangezien snelgroeidende landen aan hun binnenlandse vraag zullen trachten te voldoen door olie van heinde en verre te importeren.

In het bijzonder zal het economisch herstel in de Verenigde Staten de markt alleen ondersteunen indien dit herstel ook leidt tot een toename van de werkgelegenheid.

De huidige vooruitzichten wijzen op een zwakke markt. Elke vorm van volatiliteit zal de vooruitzichten alsook de opbrengsten voor de markt van grote olietankers zeker verbeteren.

De recente onrust in het Midden-Oosten zorgde voor een sterke stijging van de olieprijzen aangezien de Europese markten vrezen voor een onderbreking van de productie. Het blijft echter afwachten welke gevolgen dit zal hebben op de vrachtmarkt en hoe lang deze zullen duren.

Wouter Vanderhaeghen (KBC Securities): “Euronav volgt een gezonde dividendpolitiek bij Euronav, zoveel is duidelijk. Ik heb een advies accumulate en een koersdoel van 15 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content