Warren Buffettt: “We bevinden ons nog steeds in een recessie

Wat is de huidige situatie waarin de Amerikaanse economie zich bevindt? Sommige economen geloven in een double dip recessie, anderen geloven daar niet in en nog anderen denken dat we de eerste recessie nog altijd niet achter ons hebben gelaten. Tot het laatste kamp mag nu ook Warren Buffett word gerekend, zij het met enig voorbehoud.

Buffett gaf gisteren een interview aan CNBC en sprak daar duidelijke taal: “We bevinden ons nog steeds in een recessie, tenminste een vorm van recessie zoals ik ze zou omschrijven. Die recessie zal pas achter de rug zijn wanneer het BBP per capita opnieuw is toegenomen tot het niveau van voor de crisis.”

Warren Buffett gelooft dat de Amerikaanse economie uit de recessie zal klimmen, maar het kan nog heel wat tijd vergen alvorens het zover is: “Enkele jaren geleden was het losweken van een lening bij de bank een fluitje van een cent. Nu krijgen heel wat ondernemers met een degelijk business plan zelfs geen dollar meer vast. Dit gegeven kan een economisch herstel duidelijk in de weg staan. Miljarden dollars zijn uitgezet bij de FED aan een rentevoet van amper een kwart procent. Er is dus voldoende geld beschikbaar maar wanneer dit niet naar de bedrijfswereld vloeit, kan de economie zich niet herstellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content