Walt Disney heeft zonnige vooruitzichten

Het Amerikaanse entertainmentconcern Walt Disney heeft een iets minder kwartaal achter de rug, maar de lange-termijn vooruitzichten blijven zonnig.

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 29 december, groeide de omzet met 5,2% tot USD 11,3 miljard. Dat was iets beter dan de gemiddelde marktverwachting van USD 11,2 miljard.

De winst per aandeel bedroeg USD 0,79, iets boven de consensus van USD 0,77. De operationele winst daalde licht, maar de resultaten van pretparken en televisiezenders laten een sterke trend zien.

Sportzender ESPN ziet de advertentie-inkomsten dit kwartaal met 7% toenemen, terwijl het aantal hotelreserveringen met 4% stijgt bij hogere kamerprijzen.

Zowel televisieadvertentie-inkomsten als pretparkbezoek zijn aan conjunctuur onderhevig, maar de macro-economische zorgen hebben weinig invloed op de inkomsten.

Op lange termijn overlegt Walt Disney een sterke zaak. De advertentie-opbrengsten en marges bij de televisiezenders zullen stijgen.

Disney Channel heeft sterke internationale groeiperspectieven. De winstgevendheid van de pretparken zal toenemen na nieuwe investeringen, terwijl de film- en merchandise divisie zal profiteren van twee nieuwe Star Wars spin-offs.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel Walt Disney en verhogen het koersdoel naar USD 60.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content