Wall Street kijkt vol verwachting uit naar wat Bernanke gaat zeggen

Komende vrijdag houdt FED-voorzitter Ben Bernanke zijn traditionele speech in Jackson Hole op het jaarlijks symposium van de St Louis FED.

De beleggers hopen te vernemen of de Amerikaanse centrale bank nieuwe stappen overweegt om de economie te stimuleren.

De vraag is echter of Bernanke daadewerkelijk iets gaat zeggen waar de markten zich aan kunnen optrekken. Daarnaast staan er deze week nog een aantal interessante macro-economische indicatoren op de agenda, meer bepaald de publicatie van het Beige Book door de FED, de gereviseerde BBP-cijfers en de index van het consumentenvertrouwen. Op het vlak van bedrijfsresultaten wordt het echter doodstil.

Cijferseizoen nadert einde

Het cijferseizoen loopt namelijk langzaamaan ten einde. Verzekeraar Aegon publiceerde vorige week in Amsterdam solide resultaten, maar de prognoses voor wat betreft de onderliggende groei zijn niet overtuigend. De analisten van ABN Amro verlagen hun advies naar houden.

BAM verraste met grotere afschrijvingen dan verwacht, naast de teleurstelling is het positieve eraan dat het bouwbedrijf ineens de pijn neemt.

Cisco presteerde conform verwachting, de verrassing zat in de dividenduitkering die met 75% werd verhoogd. Of het dividendbeleid van Vastned Retail gehandhaafd kan worden, vragen de analisten van de bank zich af. In de Verenigde Staten staat er deze week niet veel bijzonders op de agenda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content