Wachten op meer details over overname IRIS Group

Canon Europe liet weten van plan te zijn een volledig overnamebod op de aandelen van IRIS Group te lanceren. Het bod zou ook betrekking heben op de warrants en de stockopties van IRIS Group. Er is sprake van een bod in cash in de vorm van een cash public tender offer.

Canon Europe is bereid om 44,50 euro per aandeel IRIS Group te betalen. Het bod is voorwaardelijk, in die zin dat er wordt gemikt op 90% + 1 van de aandelen van IRIS Group. De transactie geniet bovendien de volledige steun van het management van IRIS Group.

Wachten op prospectus en memorandum

Canon Europe bezit al een belang van 17% in IRIS Group, belang dat werd overgenomen van Sofinim (AvH), NPM/CNP en de co-CEOs Pierre De Meulenaere en Etienne Van de Kerkhove. Beide laatstgenoemden bezaten samen 60% van de aandelen in het bedrijf.

Guy Sips van KBC Securities heeft het advies voor het aandeel IRIS Group opgeschort, dit in afwachting van de publicatie van meer details over het bod.

Het is met andere woorden wachten op de publicatie van de prospectus en het memorandum alvorens de zaak opnieuw zal worden bekeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content