Vrees voor inflatie als gevolg van FED-ingreep steekt opnieuw de kop op

Op basis van de futures gaan de Amerikaanse beurzen vandaag lager openen, de futures op de S&P 500 wijzen in de richting van een daling met ruim een kwart procent. Sommige beleggers vinden het raadzaam om na de forse stijging van vorige week even op de rem te gaan staan.

De vrees voor inflatie als gevolg van FED-ingreep steekt opnieuw de kop op. De Amerikaanse centrale bank gaat nu zonder limiet geld in het systeem pompen en vroeg of laat moet dat tot inflatie aanleiding geven, wat de economie uiteindelijk opnieuw weer achteruit kan duwen.

Ook Bernanke lost beloftes in

Inderdaad maakte ook voorzitter Bernanke van de Federal Reserve – evenals Mario Draghi – volgens ABN Amro de hooggespannen verwachtingen waar.

De Fed zal een nieuw opkoopprogramma van obligaties starten met een omvang van USD 40 miljard per maand. Aan de tijdsduur zit geen limiet; de Fed zal er net zo lang mee doorgaan tot de doelstellingen van meer economische groei en groei van de werkgelegenheid zijn bereikt.

De aandelenmarkten in de Verenigde Staten reageerden enthousiast en op vrijdag volgden ook de Europese markten dit enthousiasme.

De AEX bleef in het begin van de week wat achter en sloot donderdag bijna 1% lager dan de vrijdag ervoor. Op vrijdag werd ook in Amsterdam de schade ingehaald.

Technisch gezien is volgens ABN Amro een weekslot van boven de 340,21 nodig om verder op te kunnen lopen in de richting van de volgende weerstanden op 347 en 374.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content