Voorschot op extra stimulus

© Reuters

De algemene verwachting is dat de Europese Centrale Bank op 3 december extra stimulusmaatregelen afkondigt, die de Europese economieën moet ondersteunen en de inflatie opnieuw aanwakkeren. Op die positieve maatregel voor de financiële markten liepen de Europese aandelenbeleggers vandaag vooruit.

Bovendien meldde Bloomberg dat Pfizer eerstdaags een bod zal uitbrengen op Allergan, bekend van Botox. De Eurostoxx50-index won zowat een kwart en de Bel-20 boekte een half procent winst.

De markten hebben de halfjaarresultaten van Gimv (+2,5%) goed onthaald. De nettowinst is gestegen van afgerond 48 naar 65 miljoen euro. Maar belangrijker voor beleggers is de stijging van de netto-actiefwaarde tot 43,1 euro per aandeel. Dat is meer dan analisten hadden ingeschat. KBC Securities verhoogde dan ook het koersdoel voor de portefeuillemaatschappij die vooral gericht is op private equity, van 44 naar 46 euro.

Cofinimmo (+1,0%) wist zich te onderscheiden in de Bel-20-index met de aankondiging dat het het Livingstone II-gebouw in het hartje van de Europese wijk verkoopt voor 60 miljoen euro. De koper is een vastgoedfonds van de Britse vermogensbeheerder Aberdeen. Het rendement voor de grootste Belgische vastgoedvennootschap bedraagt 4,28 procent. Een prima rendement, want het ligt niet ver van 4,65 procent, het voorlopige record op de Belgische kantorenmarkt.

Voor het eerst sinds de beursnotering heeft Nationale Nederlanden Group (+5,2%) een investeerdersdag gehouden. De door de Europese Commissie verplicht verzelfstandigde verzekeringsdochter van ING kon trots melden dat ze sneller dan verwacht klaar is met het vorige besparingsplan. Ze pakte al uit met een volgend plan, dat de kosten tegen eind 2018 opnieuw met 700 miljoen euro structureel moet doen dalen. Dat is veel meer dan door de markt was verwacht. Bovendien blijkt de Nederlandse verzekeraar ook al verder te staan dan verwacht op het gebied van solvabiliteit. Vandaar de sterke koersreactie.

Vrijdag is het uitkijken naar het consumentenvertrouwen in de eurozone en naar de trading update voor het derde kwartaal van onder meer Ackermans&van Haaren en CFE.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content