Kapitaalverhoging bij Tessenderlo begint

We beschouwen Tessenderlo Group als een basiswaarde voor de voorbeeldportefeuille de komende jaren. Daarom tekenen we in op de kapitaalverhoging.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar vanaf vandaag kunnen de aandeelhouders van Tessenderlo Group intekenen op de kapitaalverhoging. De inschrijvingsperiode loopt tot 12 december. De betaling en de levering zijn voorzien voor 19 december. Het bedrag ligt met 174,8 miljoen EUR midden in de voorziene vork van 150 à 200 miljoen EUR. De aandeelhouders genieten een voorkeurrecht en kunnen per drie aandelen intekenen op één nieuw aandeel tegen 16,50 EUR per aandeel, of een korting van 18,2% ten opzichte van de koers op moment dat de voorwaarden werden aangekondigd.

De referentieaandeelhouder Picanol (via Verbrugge nv) en Symphony Mills nv – twee vennootschappen gecontroleerd door Luc Tack – hebben al aangegeven dat ze hun deel volledig opnemen. De balansstructuur verstevigen en geld hebben om toekomstgerichte investeringen doen, zijn de belangrijkste motieven achter de kapitaalverhoging. We beschouwen Tessenderlo Group als een basiswaarde voor de voorbeeldportefeuille de komende jaren. Vandaar dat we ook inschrijven op 65 nieuwe aandelen (rating 1B).

Uranium Participation: grillig koersverloop

Uranium Participation zien we als een belegging op lange termijn. De positie in die uraniumtracker (lees ook p. 8) hebben we zowat op het laagste peil van de voorbije vijf jaar kunnen uitbouwen. Dat betekent uiteraard niet dat er geen koersschommelingen op korte termijn kunnen zijn. Het nieuws dat Japan opnieuw twee kerncentrales gaat opstarten, zorgde voor zo’n tussentijdse opstoot. We blijven alvast rustig zitten voor de langere termijn (rating 1B).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content