Fagron neemt ABC Chemicals over

We blijven erbij dat de markt de jongste weken te veel heeft gefocust op de problemen in de Verenigde Staten en vergeet dat de rest van het bedrijf prima draait.

Op de Brusselse beurs blijft Fagron in het middelpunt van de belangstelling staan, maar de aandeelhouders staan veeleer midden in een storm. De koers is al meer dan gehalveerd sinds de halfjaarrapportering. Toen kwam aan het licht dat de veranderingen in de terugbetalingsvoorwaarden voor magistrale bereidingen in de Verenigde Staten wel degelijk een serieuze impact hadden op de omzet van de specialist in magistrale bereidingen. Sindsdien heeft Fagron bij analisten en beleggers – minstens tijdelijk – afgedaan als groeiwaarde. Veel partijen hebben hun Fagron-aandelen gedumpt.

Dat heeft de ex-referentieaandeelhouder Marc Coucke toegelaten opnieuw meer dan 3% van de aandelen te verwerven. Topman Ger van Jeveren gaf in een recent interview met het Nederlandse magazine Pharmaceutisch Weekblad toe dat het op korte termijn moeilijk wordt de vooropgestelde 10% organische groei (zonder overnames) te halen. Het zal eerder 8% worden.

Inmiddels raakte in de media ook bekend dat Fagron, zonder daaraan enige ruchtbaarheid te geven, zijn enige noemenswaardige concurrent in ons land, ABC Chemicals, heeft overgenomen, wat voor ruim 5 miljoen EUR extra jaarlijkse omzet kan zorgen. Uiteraard is niet bekend tegen welke voorwaarden de transactie heeft plaatsgevonden. We blijven erbij dat de markt de jongste weken te veel heeft gefocust op de problemen in de Verenigde Staten en vergeet dat de rest van het bedrijf prima draait. We vinden de koersreactie dan ook overtrokken en blijven bij onze positie in de voorbeeldportefeuille en bij het koopadvies (rating 1B).

Partner Content