Vincent Juvyns (ING IM): “Europese problemen brengen nogal wat volatiliteit mee”

Ierland heeft lang tegengesparteld, maar het land moet nu uiteindelijk toch aan een Europese levenslijn gaan bengelen. De situatie voor Dublin ziet er namelijk uitzichtloos uit, met een bankensector die op apegapen ligt. Moeten we ons nog altijd bezorgd maken over de Ierse begrotingscrisis en – bij uitbreiding er van – die van de andere landen in de Europese periferie?

Vincent Juvyns (ING IM): “Ik zou me wat Ierland betreft niet te veel zorgen maken, de Europese Centrale Bank en het IMF zullen dit varkentje wel wassen. De details over het reddingsplan weten we binnenkort. Een groter probleem is mijn inziens de commissie binnen de Europese Commissie, waar van eensgezindheid weinig sprake is.”

De volgende in het rijtje is Portugal, maar er zit volgens Juvyns voldoende geld in het Europees stabiliteitsfonds om ook dit land te redden. Voor de beleggers is het niettemin zaak om voorzichtig te blijven: “De Europese problemen brengen nogal wat volatiliteit met zich mee, daarom zijn we in onze fondsen nogal voorzichtig wat staatsobligaties uit de Europese periferie. De posities in die obligaties zijn in verschillende van onze fondsen onderwogen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content