Vincent Juveyns (ING IM): “Stress tests kunnen crisis weer doen losbranden”

Vorige week zijn de rendementen op obligaties van de Europese landen uit de periferie in moeilijkheden opnieuw fors opgelopen. De beleggers betrouwen het zaakje duidelijk niet en houden er rekening mee dat achter de horizon toch een herschikking van de schulden wacht. Waar kunnen we nog addertjes onder het gras verwachten?

Vincent Juveyns (ING IM): “De stress tests voor de Europese banken kunnen de begrotingscrisis weer doen losbranden, zeker wanneer er rekening wordt gehouden met een scenario van verliezen op overheidsobligaties. Het lijkt waarschijnlijk dat niet alle banken heelhuids door de tests gaan raken.”

De problemen in de eurozone zijn volgens Juveyns zeker nog niet achter de rug: “Het lijkt onwaarschijnlijk dat landen als Griekenland zonder een schuldenherschikking uit de problemen gaan raken. Besparingen alleen gaan namelijk niet volstaan om oplossingen aan te reiken, het ene probleem oplossen gaat alleen maar het volgende probleem veroorzaken. Het is dus zaak om de situatie op de voet te blijven volgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content