Verzekeraars zwak op Europese beurzen, Spaanse rente op nieuwe piek

De Europese beurzen zijn van de plus in de min gedraaid, waarbij het verlies voor de Euro Stoxx 50 vrij snel is opgelopen richting een half procent.

Met name de verzekeraars krijgen klappen, want in de huidige omstandigheden van lage rente slagen die er nog maar moeilijk in om rendementen te realiseren.

In Brussel moet bijvoorbeeld Ageas weer terrein prijsgeven. De BEL 20 houdt anderzijds nog redelijk stand, rekening gehouden met het feit dat Mobistar in het hoekje zit waar de klappen vallen. De prognoses voor de mobiele operator zien er niet zo denderend uit.

Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg vanmorgen tot 7,569%, of het hoogste niveau sinds de introductie van de euro.

Anderzijds stijgen de koersen van de Duitse staatsobligaties opnieuw, ondanks het feit dat de outlook voor de Duitse kredietrating werd verlaagd.

Guidance van Mobistar

Vanmorgen publiceerde Mobistar de kwartaal- en halfjaarcijfers, waarbij de mobiele operator ook een guidance gaf. Op basis van de resultaten van het eerste semester van 2012 behoudt de Mobistar-groep zijn vooruitzichten voor

het boekjaar 2012:

– een lichte daling van de omzet t.o.v. 2011, beperkt tot 2 %;

– een EBITDA tussen 460 en 500 miljoen euro;

– een nettoresultaat tussen 170 en 195 miljoen euro;

– een investeringsniveau van ongeveer 12 % van de omzet uit telefonie;

– een organische kasstroom(10) tussen 170 en 195 miljoen euro.

De hypotheses zijn evenwel gebaseerd op de actuele cijfers van de evolutie van de Belgische economische situatie. Deze zouden kunnen aangepast worden in functie van de wijziging in de subsidiëring van handsets in België en van de economische conjunctuur.

De perspectieven voor de Mobistar-groep voor het boekjaar 2012 houden opnieuw rekening met de negatieve invloed van de regelgevende maatregelen: een daling van de mtr-tarieven sinds 1 januari 2012 en een nieuwe daling van de roamingtarieven sinds 1 juli 2012.

De impact zal ongeveer 60 miljoen euro op de omzet bedragen en iets hoger zijn dan 30 miljoen euro op de EBITDA voor het boekjaar 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content