Verkoopadvies voor Prudential

Prudential rapporteerde indrukwekkende resultaten die de veerkracht van het bedrijfsmodel onderstrepen. De operationele winst over het eerste halfjaar van 2013 was GBP 1,42 miljard.

Dit overtrof de verwachting van GBP 1,3 miljard. Het aandeel handelt wel op een premie in vergelijking met sectorgenoten. ABN Amro is verkoper.

Bijna alle bedrijfsonderdelen deden het beter dan verwacht. Maar met name de Verenigde Staten en Azië deden het goed.

Voorafgaand aan deze cijfers waren er twijfels over de prestaties in Azië. Maar Prudential lijkt te profiteren van de markt voor de doelgroep van het bedrijf, de middenklasse, die sterk blijft groeien.

De winst uit nieuwe bedrijfsmodellen was in Azië 4% beter dan verwacht en 12% hoger dan in de VS, waar de winsten met 5% groeiden.

Prudential heeft vier van de zes doelstellingen op middellange termijn (2010-2013) gehaald en is goed onderweg de laatste twee ook te halen.

Hieronder valt onder andere het verdubbelen van de Aziatische bedrijfsresultaten van 2009 tegen het einde van dit jaar.

Het bedrijf verwacht nog steeds sterke groei in Zuidoost-Azië als gevolg van gunstige onderliggende macro-economische trends.

Ondertussen blijft de groep vertrouwen houden in de zakelijke mogelijkheden in de Verenigde Staten dankzij de babyboomers en in het Verenigd Koninkrijk dankzij de ouder wordende populatie.

Het aandeel handelt op een premie in vergelijking met de Europese concurrenten.

Het handelt tegen 13x de verwachte winst voor de komende twaalf maanden in vergelijking met een gemiddelde 10,1x voor sectorgenoten.

De prestaties van het aandeel zijn tot nu toe indrukwekkend op zowel de lange als korte termijn, zowel in absolute als in relatieve termen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content