Verenigde Staten liggen voorop en doen het beter dan Europa

De Amerikaanse beurzen slagen er vandaag niet in om een duidelijke richting te vinden, de belangrijkste indices blijven dicht bij het slotniveau van gisteren noteren. De beleggers voelen zich allesbehalve zeker, ze vrezen dat de bedrijfsresultaten nog verder kunnen verslechteren.

Warren Buffett liet vanmiddag nog eens van zich horen. De bekendste belegger in de wereld liet er geen twijfels over verstaan dat de wereldeconomie aan het vertragen is. Buffett stelde echter dat de Verenigde Staten duidelijk voorsprong hebben genomen en het beter doen dan Europa.

Volgens Buffett is de Amerikaanse bouwsector aan de beterhand, iets waarvan Berkshire Hathaway via de bouwbedrijven in portefeuille van kan profiteren. Sommige van die bedrijven zien hun zakencijfer al met dubbele cijfers groeien en die trend zal zich ongetwijfeld verder zetten.

Aardgasprijs op hoogste niveau sinds december

De aardgasprijs klom naar het hoogste niveau sinds december vorig jaar. De aandacht verschuift volgens Royal Bank of Scotland stilaan van de opslagcapaciteit naar het komende winterseizoen.

De piek in de vraag in de Verenigde Staten, waar de helft van de gezinnen zich verwarmt met aardgas, bevindt zich tussen november en maart.

Aardgas voor levering in november werd vorige week 6,3 procent duurder. De Amerikaanse gasvoorraden stegen vorige week met 72 miljard cubic feet (cf) of 2 procent, zo bleek uit de cijfers van de EIA (Energy Information Administration). Vooraf werd op een toename met 78 miljard cf gerekend.

De aardgasvoorraden bevonden zich op 8 oktober 7,2 procent boven het niveau van een jaar eerder. In vergelijking met het gemiddelde van de voorbije vijf jaar is het overschot gedaald naar 269 miljard cf of 7,8 procent tegenover 8,3 procent een
week eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content