Veiligheid bestaat niet op de beurs

Een aandeel dat al een jaar ter plaatse trappelt, is volgens Arnaud Delaunay van Leleux Vasco Data. Aanwezig in de markt voor digitale authenticiteit (bijv. met de Digipass), elektronische (voor veilige transacties tussen twee partijen die elkaar kennen) en digitale handtekeningen (voor veilige transacties tussen twee partijen die elkaar niet kennen) zorgen de door Vasco Data geleverde diensten ervoor dat financiële transacties beveiligd worden.

En dit zowel binnen bedrijven als op openbare netwerken (zoals internet).

Omdat bedrijven en consumenten zich steeds meer zorgen maken over de behandeling en het gebruik van hun persoonlijke gegevens is de kwestie van de beveiliging van gegevens op het internet actueler dan ooit.

In deze omgeving konden een aantal bedrijven in de sector van internetveiligheid al goeie zaken doen (vooral voor digitale beveiliging van smartphones en tablets).

Maar het aandeel Vasco Data heeft ter plaatse getrappeld : de koers is sinds de start van het jaar met 5% gedaald terwijl de sector waartoe Vasco Data behoort een koerswinst van zo maar eventjes 32% kon realiseren.

Niet onlogisch want Vasco Data haalt 83% van haar omzet uit de financiële sector (vnl. banken) en deze sector schroefde haar investeringen sinds de crisis van 2009 sterk terug. Delaunay heeft een neutraal advies voor Vasco Data.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content